PSD vrea din nou sa maltrateze legile justitiei, „de urgenta”. Nu mai vrea sa o vada „umilita” pe Sorina Pintea

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici solicita conducerii PSD sa modifice de urgenta legile in Parlament astfel incat sa nu se mai ajunga la situatia „umilitoare” in care s-ar fi aflat Sorina Pintea cand a fost dusa incatusata la spital.

„Ce a facut ‘conducerea;  PSD de sambata incoace? De ce nu se modifica legea in regim de urgenta? ‘Conducerea’  PSD nu se poate lamenta pe FB, ci trebuie sa faca ceva efectiv daca se doreste cu adevarat sa nu se mai intample asa ceva ! Adica altceva decat sa o suspende din PSD printr-o sedinta CEx tinuta la Parlament … Parlamentul sa fie ‘folosit’ pentru ceva util!”, a scris Teodorovici intr-un grup intern pe WhatsUp al senatorilor PSD.

Marcel Ciolacu a scris, miercuri, pe Facebook, ca „este revoltator cum pentru unii se gasesc solutii pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru altii, nu”.

„Ceea ce am vazut cu totii ieri in cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard in respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Imbrancirea si tararea in catuse pe scarile spitalului a unui om aflat in suferinta nu au nimic de a face cu justitia. Spectacolul public prin care se distrug vietile unor oameni trebuia sa inceteze demult”, mai spune Ciolacu.

„Cine va raspunde pentru toata aceasta umilinta publica la care este supusa acum Sorina Pintea daca, in final, va fi achitata la fel ca Ludovic Orban?!”, mai scrie Marcel Ciolacu.

Miercuri dimineata, Teodorovici acuza ca fostul ministru al Sanatatii este supusa „umilintei publice”.

„In prima parte a emisiunii Romania9 la care am participat aseara am urmarit cateva imagini dezolante cu un om suferind si slabit adus in catuse la spital. Cat de jos putem sa coboram cu spectacolul cinic al zanganitului de catuse, al setei de umilinta publica sau de satisfactie a unor adepti ai circului politic si mediatic?

Indiferent de apartenenta politica, apreciez ca intr-un stat democratic trebuie sa primeze prezumtia de nevinovatie pana la dovedirea acuzatiilor aduse.

In caz contrar, va adresez intrebarea legitima cine va raspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale si, nu in ultimul rand, a sanatatii Sorinei Pintea.

Sorina este, din pacate, un om suferind care nu merita sa fie astfel tratat nici de institutiile statului, nici de ‘colegii’ sai din PSD! Ii doresc sa aiba taria si rezistenta atat de necesare in aceasta lupta pentru justitie si pentru sanatate”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Avocatii Sorinei Pintea au depus o sesizare catre Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 din Bucuresti, reclamand faptul ca fostului ministru i-au fost incalcate mai multe drepturi, ca a fost expusa in situatia in care se afla, adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: