PSD vrea iar STAGIU MILITAR OBLIGATORIU. Esti pregatit sa mergi in ARMATA?

news

Stagiul militar obligatoriu ar trebui reintrodus, in contextul tensiunilor din regiune, sustine primarul PSD al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc. Acesta ii propune presedintelui Iohannis sa sustina obligativitatea serviciului militar de sase luni.

„Traim vremuri tulburi si chiar daca pacea nu este amenintata prin bunele relatii pe care le avem cu toti vecinii si prin apartenenta NATO nu inseamna cu nu trebuie sa fim oricand pregatiti.

In ceea ce priveste pregatirea populatiei pentru aparare mai sunt multe de facut. Cred ca ar fi necesara o reevaluare a capacitatilor de reactie la nivel local. Ca primar, avand responsabilitatea coordonarii serviciilor de urgenta sau de protectie civila in caz de criza, nu pot sa nu remarc slaba pregatire in primul rand a tineretului pentru tot ceea ce inseamna actiune coordonata ierarhic, efort fizic sustinut, instructie de specialitate, abilitati de lupta.

Cred ca reintroducerea serviciului militar obligatoriu de 6 luni ar putea fi o varianta. E benefica si pentru individ ca formare, dar si pentru comunitate in caz de aparare”, scrie Portariuc pe pagina sa de Facebook, citat de stiripesurse.ro.

In cazul in care aceasta idee nu ar fi sustinuta, Portariuc sustine ca ar exista posibilitatea unui stagiu militar voluntar, care sa fie rasplatit cu scutirea de impozite.

„Eu nu cred in pericole iminente dar nu se stie niciodata si una e sa aperi un oras ca Botosaniul cu 500 soldati profesionisti si alta e sa-l poti apara pe langa soldati si cu 40.000 rezervisti antrenati, mobilizati in 24 de ore! Extrapolat la nivel national, intr-o situatie de criza ipotetica e mult mai confortabil pentru noi si descurajant pentru altii sa stii ca in 24 de ore aproximativ 7-8 milioane de romani sunt gata de actiune.

Uitati-va la Elvetia! Inconjurata protector de catre UE si avand semnat si un tratat cu NATO ar parea ca este intangibila. A fost sau este amenintata de cineva? Nu, si totusi serviciul militar este obligatoriu, 6 luni. O sa spuneti ca jumatate din planeta isi tine banii la ei si de asta e atat de aparata. Poate fi un argument dar nu suficient, cred. Elvetia la o populatie de aproximativ 8 milioane locuitori are o armata de rezervisti de apropae 3 milioane (barbati si femei), pe langa armata profesionista de 150.000 soldati”, mai scrie Ovidiu Portariuc pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: