PSD vrea sa cucereasca si Facebook, anunta o ofensiva fara precedent: „Avem organizarea necesara”. Are la dispozitie milioane de euro

politica

PSD a decis sa schimbe „optica” in campaniile electorale, urmand sa comunice mai mult in zona de online, a declarat, joi, vicepresedintele PSD Gabriel Zetea, dupa o intalnire a staffurilor de campanie din teritoriu ale partidului.

„Am avut o intalnire tehnica in cadrul PSD, o intalnire de pregatire a unui an extrem de important, cu doua tururi de alegeri – alegeri europarlamentare si prezidentiale, iar membrii PSD, militantii PSD trebuie sa fie pregatiti pentru aceste alegeri asa cum au fost de fiecare data. (…) Au fost cateva elemente de noutate discutate in aceasta perioada legate de o schimbare de optica, cumva, a PSD. Daca pana acum PSD miza foarte, foarte mult, aproape exclusiv pe partea de a discuta direct cu oamenii, de a te intalni in mod direct cu oamenii, ca militantii PSD sa transmita prin viu grai realizarile Guvernului, realizarile administratiei locale si implementarii propunerilor locale de guvernare si a programului de guvernare national, acum PSD va face un pas mai ferm si mult mai hotarat inspre zona de online”, a afirmat Zetea, dupa sedinta, citat de Agerpres.

El a spus ca este important ca PSD sa fie din ce in ce mai prezent in zona online pentru a contracara „mesajele care dezinformeaza”.

„Este extrem de important sa fim din ce in ce mai prezenti in zona de online, pentru ca acolo exista foarte multe mesaje care, din punctul nostru de vedere, dezinformeaza romanii in ceea ce priveste lucrurile pe care le face PSD. O sa incercam si noi sa prezentam punctul nostru de vedere, sa fim prezenti acolo, astfel incat cei care au acces in partea de online la informatii sa aiba informatia din doua surse. Sa vada si pozitiile celor care spun orice isi doresc, dar si pozitiile pe care PSD si le va prezenta in perioada urmatoare”, a explicat liderul social-democrat.

Potrivit acestuia, trebuie schimbata organizarea PSD in campanie, astfel incat, pe langa discutiile directe cu oamenii, sa fie si mesaje in mediul online.

„Partea de organizare pe care PSD o are cu militantii in zona vie, pur si simplu, in momentul in care noi mergem din casa in casa, din poarta in poarta si discutam cu oamenii trebuie sa o aplicam si in partea de online, adica trebuie sa avem si oameni care sa fie dedicati pentru asa ceva. E normal, PSD trebuie sa tina cont de schimbarea de optica a celor care doresc sa fie informati. Multi romani doresc astazi sa fie informati exclusiv in partea de online, asadar PSD nu poate sub nicio forma sa renunte la asa ceva. Am incercat si pana acum, nu am reusit de fiecare data sa fim destul de activi, eu cred ca in acest moment avem pregatirea necesara si organizarea necesara sa putem sa fim mult mai prezenti si acolo”, a sustinut Zetea.

El a afirmat ca PSD nu este obisnuit cu „lupta de gherila” din online in care se promoveaza stiri false si nu va face acest lucru nici de acum incolo.

„PSD a fost obisnuit sa comunice pe realizari, pe lucrurile pe care le face, propunerile pe care le are si mai putin sa duca aceasta lupta de gherila in online, pe partea de dezinformare. Nici in continuare nu dorim sa facem acest lucru, nu este in ADN-ul nostru ca si PSD in a promova stiri false. Pe noi ne intereseaza ca oamenii sa vada de la noi lucrurile pe care le facem. Sunt atat de multe masuri bune luate de catre guvernarea PSD si ALDE in aceasta perioada, masuri care nu ajung la urechile si ochii oamenilor si atunci o prezenta mai importanta in partea de online eu cred ca va ajuta foarte mult”, a adaugat Gabriel Zetea.

La grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor a avut loc, joi, o sedinta pe tema organizarii campaniei electorale la care au participat staffurile de campanie din teritoriu, coordonatorul campaniilor electorale PSD, Mircea Draghici, dar si secretarul general Codrin Stefanescu.

Sume uriase de la buget pentru PSD

In bugetul pe 2019, pe baza unei estimari-record a PIB-ului de peste o mie de miliarde de lei, Guvernul a prevazut pentru partide 409 milioane de lei (87 milioane de euro), de doua ori si jumatate mai mult decat in 2018 si de peste 13 ori mai mult fata de 2017.

„PSD primeste subventie de la bugetul de stat al Romaniei mai mult decat Partidul Socialistilor Europeni din toata Europa. PSD primeste cam 35 de milioane de euro, si PES, la nivel european, primeste 16 milioane“, a calculat Victor Ponta.

Jurnalistii de la Newsweek Romania au anuntat ca au primit „o oferta de nerefuzat” din partea PSD, insa au refuzat-o

„Cat de bun e PSD cu Newsweek Romania, aproape ca-mi dau lacrimile de fericire. Partidutul lui Dragnea ne-a facut o oferta financiara de nerefuzat, pe care, iata, am refuzat-o. 😋 Li s-a transmis ca Newsweek nu accepta bani de la partide anti-democratice”, povesteste pe Facebook Ramona Ursu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: