De ce PSD vrea sa-i gratieze pe corupti: „Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie” – Video

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a explicat de ce doreste sa fie gratiati cei care au comis fapte de coruptie. El a depus un amendament in acest sens la Legea gratierii.

„Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara si asa mai departe…”, a explicat, luni, foarte nervos Serban Nicolae.

Senatorul PSD Serban Nicolae, presedinte al Comisiei juridice din Senat, vrea sa aduca mai multe modificari proiectului Legii gratierii adoptat de Guvernul Grindeanu. Printre altelele, ar urma sa beneficieze de gratiere si cei condamnati pentru fapte de coruptie, inclusiv pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Potrivit Hotnews, amendamentele au fost depuse deja la Comisia juridica, unde incep maine dezbaterile pe marginea proiectului de lege.

Senatorul propune eliminarea articolelor care se refera la infractiunile de coruptie – art. 289-294 precum si a articolului 297, care se refera la abuzul in serviciu, sau a articolul 269 – favorizarea faptuitorului – prevazute in noul Cod Penal, dar si cele din vechiul Cod Penal, din lista pedepselor pentru care nu se beneficiaza de gratiere, asa cum apare acum in proiectul legislativ.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: