PSD vrea sa scape de Arafat. Seful DSU confirma ca este in relatii proaste cu Rafila, cu ceilalti sefi are „relatii excelente”

news

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a afirmat, vineri seara, ca institutia pe care o conduce are atributii stabilite prin lege si niciodata ”nu se baga peste Ministerul Sanatatii”, acesta fiind cel care stabileste politicile de sanatate publica. ”DSU nu este un om”, a afirmat Arafat, precizand ca rolul DSU este de a colecta propunerile specialistilor, de a intocmi proiectul de hotarare a CNSU si de a prezenta in sedinta aceste lucruri.

Raed Arafat a declarat, vineri seara, la Digi 24, ca atributiile DSU sunt stabilite prin lege.

”DSU nu se baga peste Ministerul Sanatatii. Stabilirea politicilor de sanatate publica (…) toate se fac impreuna cu INPS si MS, deci nu se fac de catre DSU. DSU este entitatea care preia, intocmeste proiectul de hotarare al CNSU, se discuta cu toti in CNSU”, a declarat Arafat, citat de news.ro.

Acesta a explicat ca ministrul Sanatatii este membru al CNSU si, daca considera necesar, poate oricand bloca o decizie. De asemenea, Arafat a precizat ca daca o decizie a CNSU ar putea avea impact in sfera Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor sau a oricarui alt minister, documentul se trimite ministrului respectiv si se lucreaza cu oamenii din ministerul respectiv.

”DSU nu este un om, este o entitate foarte consistenta de oameni – trei directii – care fiecare lucreaza, isi face treaba lui, fiecare are rolul lui si exista un sef al DSU, dar asta nu inseamna ca acesta joaca totul, un joc”, a mai declarat Arafat.

”Astazi ce a fost? A iesit o stire care nimeni nu stie de unde a venit, ca Arafat a mers la Guvern si a propus sa se testeze toata lumea. Arafat nu a propus, INSP a propus, dar eu am citit si am spus clar ca informatia provine de la INSP, nu de la creierul lui Arafat”, a mai afirmat Arafat.

Acesta a explicat ca rolul DSU in coordonarea operativa a pandemiei este esential, iar sistemul functioneaza foarte bine, asa cum, de altfel functioneaza in intreaga lume.

”Daca deranjeaza seful – pastrezi sistemul, scapi de om”, a afirmat Arafat.

Arafat a afirmat, insa, ca nu are nicio informatie cum ca s-ar dori schimbarea sa si sustine ca are o comunicare buna cu premierul.

”Cu premierul, relatia de lucru este excelenta, cu ministrul nostru este excelenta, cu domnul Rafila discut, nu e nicio problema”, a mai afirmat Arafat.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, ca in sedinta de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomanda testarea tuturor persoanelor care calatoresc in spatiul Uniunii Europene cu un test PCR, incat sa reduca riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON, el aratand ca nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat si ca trebuie vazut daca o astfel de masura poate fi aplicata, tinand cont si ca este perioada sarbatorilor de iarna.

Mai mult despre: ,

Comentarii: