PSD vrea ca tinerii care abia au implinit 18 ani sa poata fi ALESI parlamentari

politica

Nemultumiti de restrictiile privind varsta minima pentru a putea candida la o functie publica, cei peste 1000 de activisti reuniti, sambata, la Craiova, la Forumul PES activists Romania, au cerut demararea unei campanii pentru modificarea legii care impune aceste limitari, informeaza Romania TV. Forumul PES activists Romania este format din membri PSD.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, initiator al campaniei #farabariere si presedinte-coordonator national al PES actvists Romania, considera ca eliminarea restrictiilor de varsta este necesara pentru societatea noastra, deoarece va duce la cresterea participarii civice a tinerilor, la cresterea accesului acestora la functii publice, precum si la atragerea de oameni noi in politica romaneasca.

Astfel, campania isi propune initierea unei actiuni de strangere de semnaturi pentru modificarea articolului 4 din Legea 115/2015 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale si, ulterior, strangerea de semnaturi pentru modificarea articolului 37 din Constitutia Romaniei.

Potrivit legii din Romania, desi se poate vota incepand cu varsta de 18 ani, exista restrictii importante privind varsta minima pentru ocuparea functiilor publice alese. Astfel, pentru a candida la functia de consilier local, primar sau deputat este necesara varsta de minim 23 de ani. Pentru a candida la functia de senator este necesara varsta de minim 33 de ani, iar pentru cea de Presedinte al tarii limita este de minim 35 de ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: