news

Psiholog, despre cat de complexati sunt soferii agresivi cu BMW: „Indivizi aflati intr-o anumita criza de identitate care se branduiesc cu respectiva marca auto”

Ionel Simionca, psiholog, vicepresedinte al Asociatiei de Psihologie si Siguranta Rutiera – PsihotrafiQ,a explicat pentru jurnalistii de la Adevarul de ce mare parte dintre posesorii romani de BMW au un comportament atat de agresiv si nesimtit in trafic.

„Marcile de masini sunt cele mai puternice branduri, cu un ecou pe masura in randul maselor. Ele si-au construit, de la caz la caz, imaginea ca produc masini puternice, rapide sau luxoase. Exista soferi care isi cumpara aceste masini si, in final, ajung oarecum sa se identifice cu respectiva marca si cu toate caracteristicile acesteia. Practic, este vorba de o isterizare a respectivilor indivizi. Isi achizitioneaza o masina foarte puternica, inutila in traficul de zi cu zi si se transforma imediat. Dau dovada de intoleranta, dar si de un usor narcisism. Subliniez, sunt indivizi aflati intr-o anumita criza de identitate care se branduiesc cu respectiva marca auto”, a declarat psihologul pentru Adevarul.

Ionel Simionca mai sustine ca acesti indivizi sunt tentati sa demonstreze ca pot face ceva cu respectiva masina.

„Isi fac imaginea de oameni importanti, care se exprima prin masini mari. Dau de inteles ca nu au timp si, din acest motiv, au tupeul sa incalce legea. Vor sa atraga astfel atentia asupra lor. Fenomenul este cu atat mai puternic cu cat exista indivizi care nu se prea ocupa cu mare lucru, dar dau cateva mii de euro pe o astfel de masina veche, la mana a doua. Cu toate ca nu conduc o masina scumpa si acesti indivizi dau dovada aceeasi personalitate exacerbata. Si ei se considera superiori colegilor din trafic”, a subliniat expertul Asociatiei de Psihologie si Siguranta Rutiera.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

8 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

8 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago