Puci in ALDE, parlamentarii vor sa-l debarce pe Tariceanu: „Demisia!”. Au boicotat intalnirea convocata de seful ALDE

politica

Presedintele ALDE Bucuresti, Andrei Gerea, anunta ca mare parte dintre cei 22 de parlamentari ai ALDE nu mai vor sa fie condusi de Calin Popescu Tariceanu. Razvratitii ii transmit lui Tariceanu ca ar fi mai bine sa demisioneze din fruntea partidului.

Tariceanu a convocat, joi, o intalnire cu parlamentarii ALDE, insa majoritatea acestora a decis sa nu participe. Gerea spune ca prin acest „boicot” i s-a transmis lui Tariceanu ca nu mai este dorit in fruntea partidului.

„O demisie din partea lui este binevenita. In momentul in care pierzi sprijinul grupului parlamentar… am incercat sa tinem lucrurile sub pres cat de mult. Noi ne-am pierdut increderea, nu suntem de acord cu politica pe care o duce”, a declarat Gerea la Digi24.

Joi dimineata, Gerea a scris pe Facebook ca „piruetele politice” ale lui Tariceanu sunt de „neacceptat”. El este indignat ca Tariceanu s-a dus in biroul lui Ciolacu si a negociat o noua formula guvernamentala.

„Ieri, imediat dupa votul pe motiune, am aflat cu surprindere si dezamagire ca dl. Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit cu initiatorii motiunii care a daramat guvernul din care faceam parte.

Nu pot sa nu ma intreb ce cauta dl. Tariceanu la aceasta discutie. Pregatea o alianta politica alaturi de cei de care ne-am despartit acum cateva luni?!

Este de neacceptat sa intorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni si sa revii alaturi de cei de care te-ai despartit acum 5 luni.

Este inacceptabila continuarea aceluiasi joc care a dus ALDE in situatia actuala. Acest demers politic face parte dintr-un lung sir de piruiete, iar pretul platit este chiar pierderea increderii electoratului ALDE in noi. Trebuie sa oprim aceste piruiete politice.

A sta la masa cu cei care au initiat motiunea impotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a scris Gerea pe Facebook.

Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri, la Antena 3, ca in perioada urmatoare este firesc sa fie discutii privind formarea unei majoritati.

“Lucrurile se precipita cu o viteza mai mare decat cea normala. Presedintele sa invite partidele la consultari si partidele intre ele sa poarte discutii sa se intrezareasca posibilitatea formarii unei majoritati. In perioada care urmeaza e firesc sa existe discutii privind formarea unei majoritati. Cei de la PSD si Pro Romania m-au informat ca au deja o propunere in persoana lui Remus Pricopie. Nu e concurs de viteza sa dam raspunsuri pe loc. Suntem intr-o criza politica, variantele trebuie analizare si cantarite. Mingea este la Cotroceni si presedintele trebuie sa isi precizeze pozitia dupa ce face consultarea partidelor parlamentare”, a spus Tariceanu.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care presedintele Klaus Iohannis il va numi premier tot pe Ludovic Orban, Tariceanu a afirmat: “Nu poate propune un premier inainte de a face consultari. Presedintele sa vada in consultari daca exista posibilitatea formarii unei majoritati. Nu poate numi un premier dupa bunul plac sau discretionar. Aici nu e o joaca, suntem intr-o republica parlamentara in care presedintele intervine in mod formal sa consacre o majoritate. Presedintele nu numeste dupa bunul plac, ci constatand o anumita realitate politica. Asta o poate face dupa consultari cu partidele parlamentare”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: