„Pumnii mei minte nu are”. Scandalul facut de Daniel Ghita (PSD) in timpul discursului lui Florin Citu – Video

politica

Deputatul PSD Daniel Ghita a facut din nou scandal, joi, in timpul discursului din Parlament al premierului Florin Citu. El a zbierat atat de tare incat a fost nevoie sa intervina chestorii pentru a-l potoli.

„Daniel Ghita, deputat PSD (da, e deputat), face ca toti dracii prin Parlament; fara masca, cuvinte putine si idei scurte. Si lui si PSD-ului li se potrivesc cuvintele ‘Pumnii mei minte nu are’. A urmat stand up comedy cu Ciolacu si Firea”, a relatat deputatul USR Mihai Politeanu.

Un alt deputat USR, Filip Havarneanu, l-a filmat pe Ghita in timp ce zbiera.

„Fara masca in Parlament si, ca totul sa fie complet, cu tipete in loc de argumente. Cam asa se desfasoara sedinta de astazi din Parlament pentru dezbaterea bugetului pentru anul 2021.
Sa va mai spun ca cei de la pupitru nu se aud din cauza strigatelor PSD-istilor, desi cei care tin discursuri folosesc microfonul? Sau ca daca intr-adevar si-ar dori sa modifice proiectul de buget ar trebui sa incerce o dezbatere civilizata? Vedeti in filmuletul de mai jos doar o frantura din modul in care se petrec lucrurile astazi in Parlament”, a notat Havarneanu.

Premierul Citu a fost intampinat din nou cu vociferari si scandal, luni, in Parlament la dezbaterile privind bugetul pe 2021.

„Incepem reforma in toate cotloanele statului roman. Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Drumul Romaniei este in Europa si nicaieri altundeva. Parlamentarii PSD care stiu sa scrie sa isi ia notite”, a declarat Citu in debutul discursului sau, in vociferarile PSD.

„Lasati circul deoparte”, a intervenit presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit luni, de la ora 16,00, in sedinta comuna pentru dezbaterea proiectelor de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2021, iar votul final urmeaza sa fie dat marti.

Comisiile parlamentare de buget-finante au dat, sambata, raport favorabil celor doua proiecte, in forma in care acestea au fost transmise de Guvern. Nu a fost adoptat niciun amendament.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli in suma de 326,407 miliarde lei credite de angajament si in suma de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) in acest an, in conditiile unor venituri reprezentand 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, si ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o crestere de 4,31% prevazuta pentru anul 2021.

Conform proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileste la venituri in suma de 90,08 miliarde lei lei, si identic la cheltuieli, atat la credite de angajament, cat si la credite bugetare.

Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste la venituri in suma de 283,325 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 140,395 milioane lei, atat la credite de angajament, cat si la credite bugetare, cu un excedent de 142,93 milioane lei.

La elaborarea bugetului asigurarilor sociale de stat si al asigurarilor pentru somaj pe anul 2021 s-au avut in vedere urmatoarele: valoarea punctului de pensie de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% la 1 septembrie 2020; cresterea castigului salarial mediu brut in anul 2021 la 5.380 lei, fata de 5.150 lei estimat pentru anul 2020 si 4.853 lei realizat in anul 2019; cresterea numarului de someri inregistrati, ajungandu-se astfel la finele anului 2021 la 310.000 persoane, de la 305.000 persoane la finele anului 2020, si cresterea ratei somajului inregistrat, ajungandu-se astfel la finele anului 2021 la 3,6% fata de 3,5% la finele anului 2020, se mentioneaza in nota de fundamentare a proiectului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: