Punct ochit, punct lovit. Pentagonul anunta ca fiecare racheta NASAMS trasa de Ucraina a doborat o racheta ruseasca: „Rata de succes de 100%”

externe

Sistemele de aparare antiaeriana NASAMS furnizate de SUA au avut o rata de succes de 100% in Ucraina in ceea ce priveste interceptarea rachetelor rusesti, a declarat miercuri secretarul american al Apararii, Lloyd Austin.

Austin, vorbind la inceputul unei intalniri virtuale de rutina a zeci de ministri ai apararii pe tema invaziei Rusiei in Ucraina, a declarat ca Statele Unite vor colabora cu Polonia pentru a aduna mai multe informatii despre explozie, dar nu a atribuit vina, arata Reuters.

Imagini cu momentul in care o racheta a Rusiei este doborata de apararea antiaeriana a Ucrainei au fosy date miercuri publicitatii.

Kievul a anuntat in urma cu o saptamana ca a primit din partea Statelor Unite, Spaniei si Norvegiei noi sisteme de aparare antiaeriana, menite sa contracareze bombardamente masive ale Rusiei care vizeaza infrastructuri critice ucrainene.

”Sistemele de aparare antiaeriana NASAMS si Aspide au sosit in Ucraina! Acest armament ca consolida considerabil armata ucraineana si ne vor face cerul mai sigur”, anunta intr-un mesaj postat pe Twitter ministrul ucrainean al Apararii, Oleksii Reznikov.

”Vom continua sa-i doboram pe inamicii care ne ataca. Multumim partenerilor nostri Norvegia, Spania si Statele Unite”, adauga ministrul ucrainean.

Ucraina le cere de saptamani de zile livrari de sisteme moderne de aparare antiaeriana aliatilor sai din Occident, in timp ce Moscova si-a intensificat atacuri ale infrastructurilor de electricitate si apa – cauzand intreruperi masive ale alimentarii odata cu apropierea iernii.

Alte tari, de exemplu Germania sau Franta, au furnizat deja Kievului sisteme antiaeriene.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Citeste si: Rusia nu a reusit sa distruga nici macar un singur lansator HIMARS in Ucraina: „Este o arma perfecta, exact sistemul potrivit la momentul potrivit”

Maiestria militara a Ucrainei care utilizeaza sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate furnizate de SUA ramane de neegalat, scrie Business Insider.

Lansatoarele de rachete cu raza lunga de actiune si de inalta precizie, cunoscute si sub numele de HIMARS, s-au dovedit a fi esentiale pentru efortul de razboi continuu al Ucrainei impotriva Rusiei. Cu o raza de actiune de pana la 80 de kilometri, Ucraina a folosit rachetele pentru a lovi eficient pozitiile rusesti si a se retrage inainte ca inamicul sa poata riposta.

Rusia nu a reusit sa distruga niciun lansator HIMARS de cand Ucraina a inceput sa le foloseasca pentru prima data, in iunie, a declarat pentru Politico un inalt oficial al Departamentului Apararii.

Niciun sistem de armament nu a avut un impact atat de mare asupra luptelor din Ucraina precum HIMARS – mai ales avand in vedere aparenta incapacitate a Rusiei de a echilibra terenul de lupta.

Un pachet de asistenta de securitate de 1,1 miliarde de dolari din partea SUA, anuntat in septembrie, a mai mult decat dublat numarul de HIMARS pe campul de lupta din Ucraina, adaugand inca 18 sisteme, precum si munitia aferenta.

Un expert in domeniul razboiului terestru a declarat luna trecuta, pentru Insider, ca esecul Rusiei de a distruge macar un lansator HIMARS este probabil rezultatul incompetentei militare si al infrastructurii invechite.

Un expert militar a declarat pentru Insider in iulie ca HIMARS sunt o arma „perfecta” pentru Ucraina, deoarece exploateaza planificarea de razboi deficitara a Rusiei. William Alberque, director de strategie, tehnologie si control al armelor la Institutul International pentru Studii Strategice, a numit aceste arme „exact sistemul potrivit la momentul potrivit”.

In ciuda puterii HIMARS, Ucraina are nevoie de mai multa artilerie pentru lupta care urmeaza, a declarat acelasi oficial din domeniul apararii pentru Politico. Ucraina trage intre 4.000 si 7.000 de lovituri de artilerie in fiecare zi, comparativ cu cele 20.000 ale Rusiei, a relatat publicatia.

Ucraina lupta pentru a recupera teritoriile din Harkov si regiunea Herson, dar, odata cu venirea iernii, va fi necesara o infrastructura actualizata. Pentagonul a anuntat vineri ca va plati Cehiei pentru modernizarea a 45 de tancuri T-72 din epoca sovietica.

Actualizarile fac parte dintr-un ajutor militar suplimentar de 400 de milioane de dolari pe care administratia Biden l-a anuntat saptamana aceasta si care include, de asemenea, rachete pentru sistemele de aparare antiaeriana HAWK din Kiev, 250 de vehicule blindate si 1.100 de drone Phoenix Ghost.

De la preluarea mandatului de catre presedintele Joe Biden, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii, SUA au alocat Ucrainei peste 18,9 miliarde de dolari in asistenta de securitate.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: