Puscariasii Severin si Nastase, invitati de onoare la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane. Se discuta despre „noi perspective”

politica

Fostii puscariasi Adrian Severin si Adrian Nastase, condamnati pentru fapte de coruptie, participa luni la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, organizata de Ministerul Afacerilor Externe, anunta B1 TV. 

Severin a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta si luare de mita. Conform DNA, in perioada decembrie 2010 – martie 2011, Adrian Severin a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la publicatia britanica „The Sunday Times”, care efectuau o investigatie sub acoperire, de a-i plati 100.000 euro anual in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, si votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care acestia pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

De asemenea, Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata si la trei ani de inchisoare pentru santaj.

In ianuarie, Severin si Nastase au participat si la Ceremonia de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, organizata la Ateneul Roman din Bucuresti.

La evenimnetul de astazi sunt prezenti si alti fosti ministri de externe, Petre Roman, Mircea Geoana si Bogdan Aurescu.

Luni are loc Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR), organizata de MAE, tema din acest an fiind ”Diplomatia Romaniei: repere si noi perspective”.

Principalele teme abordate in cadrul reuniunii vor fi viitorul UE si al rolului sau global, relatiile transatlantice, relatiile cu vecinatatea estica, afacerile europene, relatiile politice si economice ale Romaniei cu statele din spatiul Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa si America Latina, asistenta umanitara si dezvoltarea, pacea si securitatea la nivel mondial.

Mai mult despre: ,

Comentarii: