Puscarie GREA pentru fostul sef al CFR, Mihai Necolaiciuc

news

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la zece ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de abuz in serviciu prin care compania ar fi fost prejudiciata cu aproximativ 56,7 milioane de euro, decizia nefiind definitiva.

Instanta Judecatoriei Sectorului 1 l-a condamnat pe Mihai Necolaiciuc la zece ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, si la sapte ani de inchisoare, pentru utilizarea subventiilor sau a creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

Judecatorul a constatat ca infractiunile din aceasta cauza sunt concurente cu cea pentru care Mihai Necolaiciuc a fost deja condamnat, intr-un alt dosar, la patru ani si sase luni de inchisoare, prin sentinta din 7 ianuarie 2014 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, ramasa definitiva prin decizia penala din 17 octombrie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti.

Astfel, instanta a dispus contopirea pedepselor, Mihai Necolaiciuc urmand sa execute zece ani de inchisoare. De asemenea, fostul director al CFR va avea interdictie, timp de cinci ani dupa executarea pedepsei, sa aleaga si sa fie ales in autoritati publice sau in functii elective publice, sa ocupe o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si sa exercite o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii.

In acelasi dosar, Mihail Gabriel Misir, fost director al Directiei Comerciale din CFR, si Viorica Olaeru, fost director al Directiei Economice, au fost condamnati la cate opt ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata cu apel, precizeaza Mediafax.

Sentinta a fost data in dosarul in care Mihai Necolaiciuc, mai multi fosti sefi din CFR SA si administratori de firme au fost acuzati pentru fraudarea companiei. In acest dosar au fost comasate trei cauze in care Mihai Necolaiciuc si alte persoane au fost trimisi in judecata, pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: