Pusi la punct de loviturile chirurgicale din Siria ale SUA, rusii isi schimba tonul. Moscova a renuntat la tonul razboinic

externe

Moscova se asteapta ca, dupa loviturile aeriene asupra Siriei, SUA sa incerce sa-si intensifice dialogul cu Rusia asupra stabilitatii strategice, a declarat duminica Vladimir Ermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare si controlul armelor din cadrul Ministerului de Externe rus, citat de agentia de presa Interfax in pagina sa electronica.

„Exista toate motivele sa credem ca dupa loviturile impotriva Siriei, americanii cu mai mare zel se vor angaja intr-un dialog strategic”, a declarat Vladimir Ermakov, intr-un discurs la adunarea Consiliului pentru politica externa si de aparare, un think tank de la Moscova.

„Nu poti spune ca americanii s-au inchis complet, ca nu demonstreaza dorinta de a duce un dialog strategic; cu siguranta nu se poate spune ca totul este complet inchis, totul este rau; in administratia SUA exista persoane concrete cu care se poate vorbi”, a afirmat diplomatul rus.

Potrivit responsabilului diplomatic rus, acest dialog „este poate mai putin vizibil, mai putin clar, uneori, absolut imprevizibil, dar se desfasoara pe o baza zilnica”, conform Interfax.

Comentand atacurile americane asupra Siriei, diplomatul a subliniat ca „una din puterile mondiale importante a aplicat o lovitura masiva cu rachete asupra unui alt stat, fara autorizare din partea Consiliului de Securitate al ONU, contrar propriei legislatii, dupa un pretext imaginar”.

SUA impreuna cu Franta si Marea Britanie au efectuat in noaptea de vineri spre sambata tiruri tintite cu rachete impotriva mai multor obiective in Siria, care se presupune ca ar avea legatura cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat ca le-a folosit impotriva civililor din Douma (Ghouta orientala) cu o saptamana in urma.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: