Puternica EXPLOZIE din Turcia a fost inregistrata video. Atentie, imagini socante

externe

Douazeci si sapte de persoane au fost ucise si in jur de 100 ranite in puternica explozie produsa luni intr-un centru cultural din orasul turc Suruc, in apropierea granitei cu Siria, insa numarul victimelor ar putea creste, a anuntat Ministerul de Interne, transmit Reuters si Anadolu.

Ministerul a facut apel la calm dupa ‘atacul terorist care a lovit unitatea si integritatea tarii’. Suruc se afla in sud-estul Turciei, la circa 10 km de orasul sirian Kobani.

Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre intinse sub copaci in gradina centrului cultural. De asemenea, o publicatie kurda a difuzat pe Facebook imagini chiar din momentul exploziei (vezi mai jos).

‘Am vazut mai mult de 20 de cadavre. Cred ca numarul ranitilor depaseste 50. Inca sunt urcati in ambulante’, a declarat un martor pentru Reuters, prin telefon, citat de Agerpres. ‘A fost o explozie uriasa, toti suntem in stare de soc’, a adaugat martorul.

Potrivit lui Pervin Buldan, deputata a partidului prokurd HDP, de opozitie, responsabili locali investigheaza posibilitatea unui atentat sinucigas.

Explozia s-a produs in timp ce tineri turci si kurzi erau adunati la centrul cultural, de unde urmau sa plece intr-o excursie la Kobani, peste granita cu Siria, de unde fortele kurde siriene i-au alungat luna trecuta pe jihadistii Statului Islamic, a explicat deputata.

Dema teqena Pirsuse…

Posted by Rudaw Kurmanci on Monday, July 20, 2015

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: