externe

Putin a anulat invazia? O parte dintre militarii rusi de la frontiera cu Ucraina sunt trimisi inapoi la bazele lor: „Revin in garnizoane”

O parte din militarii rusi din districtele de la frontiera cu Ucraina revin la bazele lor dupa ce au incheiat diferite exercitii, a anuntat marti ministerul apararii de la Moscova, potrivit unei stiri preluate de Reuters de la Interfax si de AFP de la mai multe agentii de presa ruse, citate de Agerpres.

Un comunicat al ministerului anunta ca in intreaga tara au loc in continuare exercitii militare la scara mare, dar mai multe unitati din districtele militare de sud si de vest au incheiat aceste misiuni si au inceput sa se retraga la baze. Unitatile respective „au inceput deja incarcarea in mijloace de transport feroviare si rutiere si vor incepe astazi sa revina in garnizoane”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Igor Konacenkov.

Reuters apreciaza ca aceasta evolutie poate contribui la detensionarea relatiilor Rusiei cu Occidentul.

Rusia a concentrat circa 100.000 de militari in apropierea frontierelor Ucrainei, ceea ce a produs ingrijorare cu privire la posibilitatea unei invazii. Avand in vedere si exercitiile comune ruso-belaruse care se desfasoara in Belarus in perioada 10-20 februarie, Ucraina este aproape incercuita de fortele armate ruse.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

29 de minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

44 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

59 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

9 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

14 ore ago