Putin a cerut SUA pozitiile teroristilor din Siria. Raspunsul l-a uimit: „Fara gluma, nu inventez nimic”

externe

Coalitia internationala condusa de Statele Unite „nu prea intelege” situatia din Siria, de aceea operatiunile acesteia nu au rezultatele scontate, a afirmat marti presedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de site-ul agentiei Itar-Tass.

„Operatiunile militare efectuate in Siria de coalitia condusa de Statele Unite nu au produs rezultate, iar impresia este ca partenerii nostri sunt debusolati”, a declarat Vladimir Putin la un forum al oamenilor de afaceri.

„Am cerut Statelor Unite sa ne ofere pozitiile tintelor considerate suta la suta teroriste. Raspunsul a fost ca nu au o asemenea lista. Am intrebat unde am putea ataca noi. Niciun raspuns. Fara gluma, nu inventez nimic, chiar asa a fost. Astfel ca, recent, le-am propus americanilor sa ne spuna ce zone sa nu atacam. Nici de data asta nu am primit niciun raspuns. Mi se pare ca unii dintre partenerii nostri sunt total debusolati”, a subliniat liderul Rusiei, citat de Mediafax.

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia.

Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova sustine ca vizeaza exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: