Putin a identificat „dusmanii poporului”: mai multe cluburi LGBTQ din Moscova au fost azi-noapte luate cu asalt de politie

externe

Rusia, LGBTQ, interdictie, raid, politie, cluburi gay

Politia din Moscova a efectuat raiduri in mai multe cluburi LGBTQ in cursul noptii, a anuntat publicatia online independenta Meduza, citand relatari ale martorilor oculari si canale locale de Telegram.

Politia ar fi vizat trei cluburi de noapte si o sauna gay sub pretextul cautarii de droguri. Un canal de Telegram a precizat ca zeci de clienti au fost retinuti intr-unul dintre cluburi, in timp ce intr-un altul, vizitatorii au fost liberi sa paraseasca petrecerea, dar numai dupa ce ofiterii de politie le-au fotografiat documentele de identitate.

Un alt club si-ar fi avertizat vizitatorii ca „intr-o ora vor veni persoane in uniforma in legatura cu legea recenta” si vor inchide petrecerea.

Reamintim ca in urma cu doua zile Curtea Suprema a Rusiei a declarat „miscarea sociala internationala LGBT” drept „organizatie extremista” si i-a interzis activitatile.

Un corespondent al agentiei de presa ruse independente Mediazona a declarat la 30 noiembrie ca sedinta in care s-a luat aceasta decizie a fost inchisa publicului si ca doar reprezentantii Ministerului rus al Justitiei au fost admisi in sala de judecata.

Nu este clar cum definesc autoritatile ruse „miscarea LGBT internationala” si daca interdictia se aplica unor organizatii specifice sau intregii comunitati LGBT, dar cert este ca mii de femei si barbati care fac parte din comunitatea gay si-au declarat, pe retelele sociale, intentia de a parasi Rusia.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: