Putin a numit un nou comandant in fruntea razboiului din Ucraina. In Siria a facut macel printre civili

externe

Dupa o luna si jumatate in care rusii au obtinut putine victorii si doar au creat distrugere si au masacrat civili, Vlaimir Putin a decis ca e timpul pentru schimbarea conducerii militare si a numit un nou general pentru a conduce razboiul din Ucraina.

Potrivit CNN, care citeaza un oficial american si un oficial european, generalul Alexander Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, a fost numit comandant de teatru al campaniei militare rusesti din Ucraina.

„Mutarea semnaleaza o recunoastere a Rusiei ca lucrurile merg extrem de prost si ca trebuie sa faca ceva diferit”, a declarat oficialul european, potrivit Mediafax.ro.

Noua mutare a venit in timp ce numerosi analisti au avertizat ca aparenta retragere a rusilor in est nu este altceva decat o regrupare. Mai mult, acestia spun ca Putin are cu disperare nevoie de rezultate pana pe 9 mai, cand Rusia sarbatoreste Ziua Victoriei.

In varsta de 60 de ani, generalul Alexander Dvornikov a fost primul comandant al operatiunilor militare ale Rusiei in Siria, unde Putin a trimis trupe pentru a-l ajuta pe dictatorul Bashar al-Assad sa ramana la putere.

Rusii au bombardat sub comanda lui Dvornikov orasul Alep si alte localitati controlate de rebeli, vizand cartierele dens populate si provocand victime civile importante.

Dvornikov a primit titlul de Erou al Rusiei pentru macelul din Siria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: