Putin „a provocat NATO sa raspunda” cu atacul masiv asupra Kievului, avertizeaza un fost ambasador american in Rusia – Video

externe

atac, Kiev, rachete, cost, Rusia

Presedintele rus Vladimir Putin „provoaca membrii NATO” sa raspunda dupa ce a lansat luni unul dintre cele mai ucigatoare atacuri aeriene ale Moscovei impotriva Kievului, a declarat un fost ambasador american in Rusia, relateaza Newsweek.

Moscova a lansat luni un baraj de rachete asupra Kievului si a altor orase ucrainene in plina zi, potrivit Reuters. Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca cel putin 37 de persoane, inclusiv trei copii, au murit in urma atacului si au fost raportati peste 170 de raniti.

Principalul spital pentru copii din Ucraina – Spitalul pentru copii Ohmatdit – a fost distrus in atacurile asupra Kievului. Rachete au lovit, de asemenea, Krivoi Rog, Dnipro si regiunea Donetk din centrul Ucrainei, potrivit ministrului ucrainean al afacerilor interne, Igor Klimenko.

„In total, aproape 100 de facilitati au fost avariate, inclusiv un spital pentru copii, case obisnuite, gradinite, o maternitate, un colegiu si un centru de afaceri”, a declarat Zelenski intr-o postare pe X, fostul Twitter. „Molozul este inca curatat in aceste locuri”, a continuat el.

Ca raspuns la relatarile privind atacurile, Michael McFaul, care a fost ambasadorul SUA in Rusia din 2012 pana in 2014, a scris intr-o postare pe X ca atacurile au fost un exemplu al lui Putin care „provoaca NATO”, adaugand: „Sper ca raspunsul aliantei din aceasta saptamana va fi puternic”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: