PUTIN acuza SUA de „joc dublu” si isi anunta planurile de viitor. Va intra si in IRAK?

externe

Unele tari fac joc dublu, „luptand impotriva teroristilor si, in acelasi timp, pozitionand in interes propriu piesele pe tabla de sah a Orientului Mijlociu”, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, in timpul discursului sustinut in cadrul Clubului de discutii Valdai, la Soci, informeaza agentiile de presa RIA Novosti si AFP.

‘Fara indoiala, SUA au un potential militar imens, cel mai mare din lume. Insa, este intotdeauna greu sa faci joc dublu. Sa declari razboi teroristilor si, in acelasi timp, sa incerci sa folosesti o parte dintre ei pentru a pozitiona in interes propriu piesele pe tabla de sah a Orientului Mijlociu’, a spus Putin.

Potrivit liderului rus, terorismul nu poate fi invins folosind o parte dintre teroristi ca parghie ‘pentru doborarea regimurilor incomode’. ‘Dupa aceea, nu mai poti scapa de acesti teroristi’, a atentionat Putin.

De asemenea, presedintele Rusiei a declarat ca armele destinate asa-zisei opozitii moderate din Orientul Mijlociu ajungeau in mod inevitabil in mainile teroristilor.

‘Infrastructura teroristilor se extindea, numarul de combatanti se majora, iar armele care erau livrate asa-zisei opozitii moderate ajungeau in mod inevitabil in mainile organizatiilor teroriste’, a spus Putin. ‘Voi spune mai mult: uneori, de partea teroristilor treceau bande intregi, cum s-ar spune cu surle si trambite’, a adaugat liderul rus.

Putin a adaugat ca Rusia nu intentioneaza sa isi extinda operatiunile anti-teroriste si in Irak. Posibilitatea de a ataca ISIS in Irak nu a fost discutata, iar Bagdad nu a facut o asemenea cerere, a adaugat liderul rus, potrivit Russia Today.

Clubului Valdai, creat in septembrie 2004, reuneste in principal experti si jurnalisti specializati pe tematica rusa. La discutiile din acest an ale Clubului Valdai, avand ca tema ”Razboiul si pacea: omul, statul si riscul unui mare conflict in secolul XXI”, sunt prezenti peste 130 de experti si politologi din 30 de state ale lumii.

Armata rusa efectueaza din 30 septembrie atacuri in Siria. Moscova sustine ca operatiunile sale in Siria vizeaza gruparile teroriste, in special Statul Islamic. SUA, care conduc coalitia internationala ce efectueaza de un an lovituri aeriene impotriva gruparii jihadiste din Siria, acuza Moscova ca inteventia sa are de fapt ca scop salvarea regimului Bashar al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: