Putin afirma ca este „mandru” de faptele soldatilor rusi in Ucraina. El a anuntat si ca noua racheta balistica intercontinentala Sarmat va fi pusa in functiune pana la sfarsitul anului

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti ca este „mandru” de faptele soldatilor sai in Ucraina, unde Moscova afirma ca desfasoara o operatiune militara.

„Suntem mandri ca, in timpul operatiunii militare speciale, luptatorii nostri actioneaza cu curaj, profesionalism, ca niste adevarati eroi”, a declarat Putin in timpul unei intalniri la Kremlin cu absolventii academiei militare, citat de AFP.

Referindu-se la sanctiunile occidentale impuse Rusiei din cauza interventiei in Ucraina, el a spus ca „vor fi depasite”.

Iar „in fata noilor amenintari si riscuri, vom continua sa ne dezvoltam si sa ne consolidam fortele armate”, a spus el, promitand ca noua racheta balistica intercontinentala Sarmat va fi pusa in functiune pana la sfarsitul anului.

„Nu exista nicio indoiala ca vom fi si mai puternici”, a adaugat Putin.

La 24 februarie, Putin a trimis trupe in Ucraina pro-occidentala vecina pentru a „demilitariza” si „de-nazifica” tara.

Putin a afirmat in repetate randuri ca economia Rusiei a reusit sa faca fata barajului de sanctiuni internationale fara precedent.

Mai mult despre: ,

Comentarii: