Putin, anunt despre folosirea armelor NUCLEARE: „Vreau sa cred ca nu va fi niciun NEBUN pe Terra”

news

Rusia va continua sa modernizeze arsenalul nuclear, in scop de disuasiune, afirma presedintele Vladimir Putin, dand asigurari ca Moscova nu intentioneaza sa utilizeze armament atomic si nu vrea un nou razboi mondial, conform Mediafax.

Vladimir Putin a facut aceste declaratii intr-un documentar difuzat duminica la postul tv Rossiya-1.

„Statele Unite au continuat sa aduca armament nuclear tactic in Europa dupa sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Este un lucru periculos. De ce? Pentru ca armele noastre tactice nu pot atinge teritoriul american, in timp ce armamentul american din Europa poate atinge teritoriul rus, generand un risc strategic mai mare decat cel reprezentat de rachetele noastre intercontinentale pentru Statele Unite”, a afirmat Putin, potrivit RIA Novosti.

„Armamentul nuclear este baza politicii ruse de securitate, dar noi nu vom profera amenintari nucleare fata de nimeni, chiar daca acesta este un element important al doctrinei noastre militare, in sensul disuasiunii”, a spus Putin, potrivit Sputnik.

Liderul de la Kremlin a exprimat speranta ca nu se va ajunge la un nou razboi mondial, atragand atentia ca un asemenea conflict ar genera o catastrofa de proportii globale.

„Vreau sa cred ca nu va fi niciun nebun pe Terra care sa decida sa foloseasca arme nucleare”, a subliniat Putin, potrivit Sputnik.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: