Putin, anunt inspaimantator pentru ISIS: „Vom FOLOSI daca va fi nevoie”

externe

Armata rusa nu a utilizat toate mijloacele militare in Siria si ar putea recurge la „capabilitati suplimentare” in caz de necesitate, avertizeaza presedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agentiile de presa ruse, relateaza Mediafax.

„Vedem cat de eficient pilotii si agentii nostri de informatii isi coordoneaza eforturile cu Fortele terestre, cu Fortele navale, folosind cele mai moderne tipuri de armament”, a declarat Vladimir Putin, sambata, referindu-se la operatiunile ruse in Siria, intr-un discurs rostit cu ocazia Zilei serviciilor de securitate.

„Vreau sa subliniez ca acestea nu sunt nici pe departe capacitatile noastre. Avem capabilitati suplimentare. Si le vom folosi daca va fi nevoie”, a subliniat liderul rus.

Rusia a lansat, incepand din septembrie, raiduri aeriene in Siria, pentru a ajuta Administratia Bashar al-Assad. Ulterior, armata rusa a trimis un numar limitat de militari in Siria si a instalat sisteme antiaeriene S-400. Moscova sustine ca ataca exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, dar NATO a denuntat bombardamente ruse asupra unor pozitii insurgente.

Recent, Vladimir Putin exprima speranta ca „nu vor fi necesare” arme nucleare pentru a pune capat amenintarii reprezentate de reteaua terorista Stat Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: