Putin are tot mai mult tupeu: RUSIA a bombardat un ONG american in Siria

externe

Rusia se confrunta cu o serie de critici in urma aparitiei unor rapoarte care spun ca ar fi bombardat birourile unui ONG american din provincia Idlib din centrul Siriei, a relatat luni publicatia Foreign Policy.

Organizatia „Fortele Siriene de Urgenta” a declarat ca birourile sale au fost „complet distruse” de un bombardament rusesc. Personalul organizatiei, ce ajuta la impartirea ajutoarelor si documenteaza incalcarea drepturilor omului, nu era prezent in momentul bombardamentului, astfel incat nu exista victime, relateaza The Tower.

„Acest atac asupra sediului unei organizatii umanitare si asupra civililor din imprejurimi constituie inca o incalcare abjecta a legilor internationale”, a declarat Mouaz Moustafa, directorul agentiei.

Un oficial anonim de la Pentagon a declarat pentru Foreign Policy ca raportul nu a fost „nici neobisnuit, nici greu de crezut”. Acesta a explicat ca rusii „au mai atacat acolo si in trecut”. „Zboara in Idlib si nu au armament de mare precizie, asa ca ideea ca ar putea lovi o tinta non-militara este legitima”, a adaugat acesta.

Acuzatiile aduse de organizatia umanitara apar in contextul aparitiei unui raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care spune ca un bombardament al Rusiei a lovit luni o scoala din provinvia Aleppo, ucigand cel putin 12 copii.

Acuzatiile in ceea ce priveste cresterea numarului victimelor rezultate din atacurile regimului Bashar al-Assad si ale aliatilor sai ameninta sa submineze negocierile de pace patronate de Natiunile Unite ce vor avea loc spre sfarsitul acestei luni. Dupa intalnirea cu presedintele francez Francois Hollande, fostul prim ministru sirian si coordonator al opozitiei, Riad Hijab, a declarat ca desi grupurile de opozitie sunt deschise dialogului, „nu putem negocia cu regimul atata vreme cat exista forte straine ce bombardeaza sirieni”. Acesta a adaugat ca opozitia trebuie sa vada un efort de buna credinta din partea regimului Assad pentru a lua parte la dialog.

Agentia Reuters, intr-un articol publicat in week-end, a informat ca un inalt oficial din administratie a declarat ca doar o treime din bombardamentele Rusiei in Siria au ca tinta ISIS. Oficialul a mai adaugat ca lipsa de precizie a campaniei de bombardare duse de Rusia a facut ca mult mai multi oameni sa fuga din Siria, astfel adancind criza refugiatilor din Europa.

Potrivit unui raport publicat in The Daily Beast, Rusia inarmeaza cu rachete avansate si armament anti-tanc organizatia Hezbollah, grupare terorista sustinuta de Iran care lupta alaturi de fortele lui Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: