Putin aduce ARME NUCLEARE mai aproape de granitele Romaniei

externe

Rusia are dreptul de a stationa arme nucleare in Peninsula Crimeea, care este teritoriu rus, afirma Mihail Ulianov, directorul Departamentului de neproliferare din Ministerul rus de Externe, citat de site-ul agentiei TASS.

„Nu am idee daca in acest moment sunt stationate arme atomice in Crimeea si nu am cunostinta de vreun plan in acest sens, dar Rusia poate face acest lucru”, a spus Ulianov.

Generalul Serghei Karakaiev, comandantul Forelor Strategice ruse, afirma in decembrie 2014 ca Moscova nu intentioneaza sa instaleze armament strategic in Crimeea. „Nu este necesar acest lucru. Raza de actiune a rachetelor balistice moderne permite lovirea tintelor oriunde in lume fara ca inamicul sa prezinte pericol pentru frontierele Rusiei”, sublinia Karakaiev, citat de Mediafax.

Distana ta intre peninsula Crimeea si granitele Romaniei este de mai putin de 400 de km in linie dreapta.

crimeea

Rusia a avertizat marti ca va lua „contramasuri” fata de exercitiile NATO din Marea Neagra.

Alianta Nord-Atlantica a initiat marti manevre navale de rutina in Marea Neagra. La exercitiu participa crucisatorul american USS Vicksburg, patru fregate – NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (Romania), ITS Aliseo (Italia) – nava de alimentare germana FGS Spessart si un submarin turc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: