Putin avertizeaza: „Sute de rachete nucleare de-ale noastre vor fi in aer daca sistemul nostru detecteaza o lansare de racheta spre Rusia. Va fi imposibil sa le oprim”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a lansat vineri un avertisment pentru tarile lumii – orice tara care va incerca sa lanseze arme nucleare asupra Rusiei va fi „stearsa” de pe fata pamantului. Putin a declarat ca armele hipersonice avansate ale Rusiei vor da un raspuns pe masura oricarei tari care va indrazni sa atace Rusia cu arme nucleare.

Presedintele rus a precizat intr-o conferinta de presa vineri la Biskek, capitala Kargaztanului, ca, ‘spre deosebire de Statele Unite’, Rusia nu are mandatul de a lansa un prim atac nuclear preventiv.

„Toata lumea este preocupata de armele nucleare, intreaga omenire. SUA au o teorie a atacului preventiv. De asemenea, ei dezvolta un sistem de lovituri de dezarmare, adica atunci cand o lovitura este efectuata cu mijloace moderne impotriva centrelor de control.

Strategia noastra nucleara presupune un raspuns de contraatac. Cand sistemul nostru detecteaza o lansare de racheta spre Rusia, sunt sute de rachete in aer si este imposibil sa le oprim. Acesta este un factor de descurajare serios”, a spus Putin, citat de Baza.

De asemenea, presedintele Putin a declarat ca 150.000 de luptatori recrutati recent asteapta sa fie desfasurati in Ucraina si, prin urmare, a negat necesitatea de a chema urgent trupe suplimentare pentru a lupta in Ucraina.

Printre altele, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Rusia va trebui probabil sa ajunga la acorduri cu privire la Ucraina in viitor, dar ca Moscova s-a simtit tradata de prabusirea acordurilor de la Minsk.

Potrivit lui Putin, citat de Reuters, Germania si Franta – care au intermediat acordurile de la Minsk de incetare a focului intre Ucraina si separatistii sustinuti de rusi in estul Ucrainei in 2014 si 2015 – au tradat Rusia si acum pompeaza cu arme Ucraina.

Desi Putin a declarat in repetate randuri ca mobilizarea s-a incheiat, Kremlinul a refuzat sa anuleze un decret oficial care a ordonat chemarile, alimentand temerile ca ar putea fi anuntat un al doilea val.

Presedintele rus Vladimir Putin a recunoscut vineri ca au existat unele probleme in procurarea de echipamente si haine pentru sutele de mii de soldati pe care Moscova i-a recrutat pentru a lupta in Ucraina in ultimele luni.

Presedintele Putin a mai declarat vineri ca Rusia ar putea reduce productia de petrol si va refuza sa vanda petrol oricarei tari care impune Occidentului plafonarea pretului la petrolul rusesc, a declarat vineri presedintele Vladimir Putin.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: