Putin, bascalie la adresa SUA pe subiectul ISIS: „Mai bine ne dadeau noua cei 500 milioane $ cheltuiti cu rebelii”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat ca bombardamentele Rusiei sunt mai eficiente decat eforturile SUA in Siria.

Putin face referire la programul Pentagonului de a antrena rebelii moderati sirieni, care se opun presedintelui Bashar al-Assad, scrie Bloomberg.

„Mai bine ne dadeau noua cei 500 de milioane de dolari (…) Cel putin noi i-am fi folosit mai eficient din punctul de vedere al luptei impotriva terorismului international”, a spus Putin despre programul anulat al Pentagonului, citat de ziare.com.

Intr-un interviu acordat televiziunii de stat Rossiya si difuzat duminica, Putin a precizat ca implicarea Rusiei in Siria este legala si rezonabila, deoarece a venit dupa o solicitare de ajutor a sirienilor. Putin a pus sub semnul intrebarii daca SUA indeplinesc aceste standarde.

„Cea mai simpla solutie pentru ei ar fi sa se alature noua si, in acest fel, sa legalizeze operatiunile lor pe teritoriul sirian”, a declarat Putin.

Intrebat despre posibilitatea ca Rusia sa desfasoare trupe la sol in Siria, Putin a exclus aceasta optiune. „Nu intentionam sa o facem, iar prietenii nostri sirieni stiu foarte bine acest lucru”, a indicat presedintele rus.

In pofida demonstratiei de forta a Rusiei in Siria, liderul de la Kremlin a apreciat ca Rusia nu a intrat intr-o „cursa a inarmarii” cu statele occidentale.

„Nu este vorba despre o cursa a inarmarii, ci de faptul ca armele moderne se perfectioneaza si se schimba. In alte tari aceasta evolutie este chiar mai rapida. Din acest motiv trebuie sa ne adaptam”, a explicat presedintele rus, dupa ce au aparut numeroase relatari ca Rusia testeaza in Siria noi tipuri de arme.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: