Putin vrea sa DISTRUGA inca o teorie: „Incalzirea globala este o MINCIUNA”

externe

Mult-dezbatutul fenomen al incalzirii globale este pus la indoiala de Vladimir Putin. Presedintele rus considera ca, de fapt, la mijloc este un complot menit sa impiedice Rusia sa isi exploateze resursele de petrol si gaze naturale pe care le detine.

Putin considera ca „nu exista nici o incalzire globala, iar aceasta este o minciuna care are ca scop sa opreasca dezvoltarea industriala a mai multor tari, printre care si Rusia”, a spus, intr-un interviu pentru The New York Times, Stanislav Belkovski, un analist politic si critic al regimului Putin.

„Acesta este motivul pentru acest subiect nu este dezbatut in presa rusa si in societatea civila in general”, este de parere Belkovsky.

Vladimir Putin a pus la indoiala rolul omului in fenomenul incalzirii globale inca de la inceputul anilor 2000, scrie Times. In 2003, Putin a declarat la o conferinta internationala a schimbarilor climatice ca le-ar permite rusilor „sa cheltuiasca mai putin pe haine de blana”, dar ca specialistii agricoli l-au informat ca „productia de cereale a Rusiei  va creste si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta”.

Afirmatiile presedintelui rus au venit, cel mai probabil, dupa ce oamenii sai au facut „investigatii amanuntite pentru a intelege toate laturile dezbaterii climatice”, spune Andrey Illarionov, un fost consilier economic al lui Putin. „Am constatat ca schimbari climatice exista, sunt ciclice, dar rolul omului este foarte limitat. Clima este un sistem complicat si pana in prezent probele prezentate in scopul luptei impotriva incalzirii globale sunt mai degraba neintemeiate „, a spus Illarionov.

The New York Times a publicat un articol cu privire la scepticismul presei ruse asupra subiectului incalzirii globale, care este insuflat de atitudinea lui Vladimir Putin cu privire la aceasta problema. Presa din Rusia, care in cea mai mare parte este aservita regimului, nu s-a preocupat aproape deloc de tematica incalzirii globale, in ciuda incendiilor uriase care au afectat Siberia. In loc sa atribuie vina tocmai incalzirii globale, media rusa s-a limitat la a da vina pe localnicii neglijenti care dau foc resturilor vegetale.

Sefii ziarelor si ai televiziunilor neaga faptul ca tonul ar fi fost stabilit de Vladimir Putin si spun ca, de fapt, pe oameni ii intereseaza mai degraba subiectele legate de economia slabita si de lipsa locurilor de munca si nu atat de cele legate de clima.

„Este dificil sa iti cheltuiesti resursele editoriale pe subiecte care prezinta o prioritate scazuta pe timpul crizei economice. Din pacate, schimbarile climatice nu reprezinta un subiect foarte interesant pentru public „, a declarat pentru The New York Times Galina Timchenko, directorul unui site de stiri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: