„Putin este grav bolnav, in Rusia are loc o lovitura de stat in curs”. Anunt al sefului serviciilor secrete din Ucraina

externe

Seful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a estimat ca razboiul va atinge un punct de cotitura la jumatatea lunii august si se va termina pana la sfarsitul anului. El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse in Ucraina. Intr-un interviu exclusiv pentru Sky News, citat de news.ro, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus ca o lovitura de stat pentru inlaturarea lui Vladimir Putin este deja in curs in Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

Generalul Budanov a prezis corect cand va avea loc invazia rusa atunci cand alti oficiali de la Kiev au fost public sceptici si acum spune ca este increzator sa prezica incheierea acesteia.

„Punctul de cotitura va fi in a doua parte a lunii august”, afirma el, adaugand ca „majoritatea actiunilor de lupta active se vor fi incheiat pana la sfarsitul acestui an”.

„Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineana in toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas si Crimeea”, sustine el.

Tactica Rusiei nu s-a schimbat, in ciuda deplasarii acesteia catre est, spune Budanov, iar Rusia sufera pierderi uriase.

El a spus ca nu a fost surprins de esecurile Rusiei in razboi.

„Stim totul despre inamicul nostru. Stim despre planurile lor aproape pe masura ce sunt facute”, afirma oficialul ucrainean, adaugand ca „Europa vede Rusia ca pe o mare amenintare”, se teme de agresiunea ei.

„Ne luptam cu Rusia de opt ani si putem spune ca aceasta putere rusa foarte mediatizata este un mit”, da el asigurari.

Fortele ruse au fost respinse aproape pana la granita din jurul Harkovului, spune el, iar un atac recent asupra fortelor aflate mai la sud care incercau sa traverseze Siverskyy Donet a provocat pagube considerabile.

Generalul Budanov a mai declarat pentru Sky News ca infrangerea in Ucraina va duce la inlaturarea liderului rus si la dezintegrarea tarii.

„Va duce in cele din urma la schimbarea conducerii Federatiei Ruse. Acest proces a fost deja lansat si merge in aceasta directie”, a sustinut el.

Intrebat daca inseamna ca o lovitura de stat este in curs, Budanov a raspuns afirmativ.

El a sustinut si ca Volodimir Putin se afla intr-o „stare psihica si fizica foarte proasta si este foarte bolnav”, avand cancer, dar si alte afectiuni.

Mai mult despre:

Comentarii: