externe

Putin face pe curajosul. Anunta ca se vaccineaza cu Sputnik V, vaccinul in care UE nu are incredere

Presedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat cu Sputnik V impotriva coronavirusului, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de un post de televiziune rus, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

”El a afirmat ca va fi vaccinat, a luat aceasta decizie si asteapta pana la finalizarea tuturor formalitatilor”, a spus purtatorul de cuvant.

Rusia a lansat un program de vaccinare voluntara cu Sputnik V la inceputul lunii decembrie, incepand cu cele mai vulnerabile categorii la Moscova.

Persoanele cu varsta peste 60 de ani pot incepe sa aplice pentru vaccinare incepand de luni, a anuntat duminica primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, la o zi dupa ce Ministerul rus al Sanatatii a indicat ca vaccinul a fost aprobat pentru administrare persoanelor in varsta, dupa o testare separata.

Putin, in varsta de 68 de ani, a declarat ca vaccinul rus este eficient si sigur si ca nu vede niciun motiv sa nu fie vaccinat, adaugand ca asteapta pana cand acesta va fi disponibil.

De la declansarea epidemiei de coronavirus in Rusia, Putin a lucrat in principal la distanta, a organizat intalniri online si si-a limitat deplasarile. El a afirmat in august ca una dintre fiicele sale a luat parte la studiul clinic al vaccinului si ca aceasta s-a simtit bine.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

9 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

9 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

9 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

9 ore ago