externe

Putin fierbe dupa ce Biden l-a acuzat de genocid: E inacceptabil!

Kremlinul denunta miercuri drept ”inacceptabil” faptul ca presedintele american Joe Biden l-a acuze pe omologul sau rus Vladimir Putin de ”genocid” in Ucraina.

”Dezacordul nostru este categoric, iar noi consideram ca asemenea tentative de deformare a realitatii sunt inacceptabile, cu atat mai mult cu cat ele vin de la presedintele Statelor Unite, o tara ale carei actiuni in istoria recenta sunt binecunoscute”, a comentat purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

La scurt timp dupa declaratia lui Peskov, insa, si presedintele canadian Justin Trudeau a facut aceeasi declaratie.

”Putem vorbi tot mai mult despre genocid”, le-a declarat Trudeau, la Quebec, unor jurnalisti care-l intrebau despre declaratiile lui Biden, potrivit News.ro.

In schimb, presedintele Francez Emmanuel Macron a refuzat sa foloseasca termenul genocid, preferand in schimb ”crime de razboi”.

Aceasta pozitie i-a deranjat pe ucraineni, care au catalogat-o drept dezamagitoare.

”Reticenta presedintelui francez Emmanuel Macron de a recunoaste genocidul ucrainenilor (…) este dezamagitoare”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, relateaza AFP.

Oleg Nikolenko ii reproseaza, de asemenea, sefului statului francez faptul ca a declarat ca ucrainenii si rusii sunt doua popoare ”surori”.

Acest ”mit a inceput sa se farame in 2014”, cand Moscova a anexat Crimeea, si nu mai exista ”niciun motiv moral sau real sa se vorbeasca despre legaturi fratesti” intre rusi si ucraneni, denunta diplomatia ucraineana.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

Robert Negoita si Gabriela Firea au rezolvat deja problema traficului din Bucuresti. Din gura – VIDEO

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoita si fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care…

9 minute ago

Vloggerul Selly, invitat la summit-ul NATO: „Fac parte dintr-o armata mai influenta decat NATO” – VIDEO

Tineri din toata lumea au participat la NATO Youth Summit, un eveniment creat special pentru…

23 de minute ago

Donald Trump socheaza din nou: „Hannibal Lecter este un om minunat”, a declarat el, laudandu-l pe celebrul criminal in serie din „Tacerea mieilor” – VIDEO

Intr-un discurs sustinut duminica la New Jersey, Donald Trump a facut din nou afirmatii socante,…

39 de minute ago

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

O oră ago

Lamborghini a lansat, pentru pasionatii de masini melomani, discuri pe vinil cu zgomotul facut de legendare motoare V-12 – VIDEO

Lamborghini a creat un pick-up in editie speciala in colaborare cu Technics.Pick-up-ul este marcat cu…

O oră ago