Putin indeamna la pace, dar tara sa vinde ARME atat Armeniei, cat si Azerbaidjanului

externe

Regiunea Nagorno-Karabah fierbe din nou, fortele armate ale Armeniei si Azerbaidjanului fiind pe pozitii de lupta. Ciocnirile dintre cele doua parti au facut pana acum 18 victime in randul soldatilor armeni, conform unor date preliminare.

Noaptea trecuta, armata azera a trecut dincolo de zona neutra dintre Azerbaidjan si Nagorno Karabah. Acestea sunt cele mai violente lupte de la acordul de incetare a focului semnat in 1994 intre cele doua parti, noteaza Blitz.

„Multumita actiunilor armatei armene, a fost posibil nu numai sa preluam controlul situatiei, ci si sa provocam pagube importante inamicului”, a spus presedintele Armeniei, Serge Sarkisian.

Unele date, furnizate de azeri, arata ca Azerbaidjan a pierdut 200 de oameni in conflictele de noaptea trecuta. Presedintele rus, Vladimir Putin a indemnat la incetarea actiunilor de razboi din zona, cerand celor doua state sa respecte armistitiul semnat in 1994. Curios este ca Rusia vinde armament atat Armeniei, cat si Azerbaidjanului.

Totodata, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a luat legatura cu omologii sai, armean, respectiv azer, cerandu-le sa inceteze focul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: