externe

Putin invita cetatenii straini sa se vaccineze in Rusia: „Vaccinul Sputnik V are o eficacitate de 96%”

Presedintele rus Vladimir Putin i-a invitat vineri pe cetatenii straini care doresc sa se vaccineze impotriva COVID-19 sa viziteze Rusia pentru a primi, contra cost, unul dintre cele patru vaccinuri rusesti, relateaza AFP si EFE, citate de Agerpres.

”Am cerut guvernului ca pana la sfarsitul acestei luni (…) sa creeze conditiile pentru vaccinarea contra cost a strainilor in tara noastra”, a spus Putin in interventia sa la Forumului Economic International de la Sankt Petersburg.

”Atat timp cat nu vom avea acces generalizat la vaccinuri (…) pe toate continentele, riscul de epidemie nu va disparea”, a remarcat presedintele rus.

El considera ca exista in continuare tari care din motive ”politice” resping vaccinurile rusesti anti-COVID-19, desi vaccinul Sputnik V are o eficacitate de 96% si, sustine Putin, ”nu exista niciun caz mortal in urma folosirii vaccinului” mentionat.

Prezent si el la acelasi forum, Kiril Dmitriev, presedintele Fondului rus de investitii directe (RDIF), organism care a finantat dezvoltarea vaccinului Sputnik V, a confirmat ca in luna iulie Rusia isi va putea deschide portile pentru ”turismul de vaccinare”. Dmitriev a estimat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ar putea autoriza vaccinul Sputnik V in cateva luni si Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) probabil chiar mai devreme.

Pe de alta parte, in mesajul sau pe tema vaccinarii presedintele Putin si-a indemnat de asemenea concetatenii sa se vaccineze, indemn pe care l-a mai transmis anterior ca urmare a ritmului lent al vaccinarii anti-COVID-19 in Rusia, cauzat in mare parte de lipsa de interes a populatiei pentru a se imuniza, desi numarul noilor cazuri zilnice de COVID-19 nu a mai scazut in ultimele saptamani in aceasta tara. Conform unui sondaj publicat in aprilie de Institutul Levada, peste 60% dintre rusi nu doresc sa se vaccineze impotriva COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

3 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

46 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

27 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

17 minute ago