Putin isi extinde influenta in America de Sud: „Argentina este unul dintre partenerii-cheie ai Rusiei in America Latina”

externe

Argentina este unul dintre principalii parteneri ai Rusiei in America Latina, a declarat joi presedintele rus, Vladimir Putin, in cadrul unei conferinte de presa dupa discutiile cu omologul sau argentinian Alberto Fernandez.

„As dori sa subliniez ca Argentina este unul dintre partenerii-cheie ai Rusiei in America Latina. De peste 150 de ani, tarile noastre intretin relatii bune si prietenesti bazate pe egalitate, respect si preocupare pentru interesele reciproce”, a declarat Putin, citat de TASS.

Potrivit acestuia, Rusia si Argentina cauta sa isi consolideze cooperarea stransa si reciproc avantajoasa in toate modurile posibile si sa gaseasca noi domenii de colaborare.

Liderul rus a acordat o atentie deosebita cooperarii fructuoase dintre cele doua tari in lupta impotriva pandemiei de coronavirus. El a remarcat ca Argentina a fost prima tara din emisfera vestica care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V.

Conform lui Putin, partile au detaliat intreaga gama de probleme bilaterale in cadrul discutiilor care au avut loc intr-o atmosfera de afaceri si constructiva. Acestea au luat in considerare in mod substantial domeniile potentiale in care ar fi posibila stimularea parteneriatului strategic cuprinzator. In plus, potrivit presedintelui rus, Fernandez si el au facut un schimb de opinii cu privire la unele probleme internationale si regionale urgente.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: