Categories: externe

Putin joaca dur: Turcia, amenintata cu arme NUCLEARE tactice daca se implica terestru in Siria

O sura apropiata presedintelui rus Vladimir Putin i-ar fi transmis jurnalistului Robert Parry, cunoscut pentru colaborarile sale cu Associated Press si Newsweek, ca presedintele rus a dat un avertisment dur Turciei: orice tentativa de invazie terestra in Siria va fi intampinata defensiv si se vor folosi arme nucleare tactice pe campul de lupta.

Informatiile au fost publicate de Robert Parry pe Consortium News. O arma nucleara tactica, cunoscuta si sub denumirea de arma nucleara non-strategica, se refera la o arma nucleara creata pentru a fi folosita pe un camp de lupta, in conflicte militare.

Acestea difera de armele nucleare strategice care au o putere mult mai mare de distrugere si sunt lansate cu ajutorul rachetelor. Tinand cont ca jurnalistul Perry este unul care a facut lumina intr-o serie de afaceri dubioase, precum celebra afacere Iran-Contra, acest semnal ar trebui sa fie unul demn de luat in seama, mentioneaza alte publicatii internationale.

Amenintarea turco-saudita a a fost pusa pe tapet in ultima luna, deoarece, in cazul incheierii unui acord politic intre partile combatante, cele doua state aliate sus-amintite ar rata sansa de a schimba regimul lui Assad.

Din moment ce Turcia este tara membra NATO, orice conflict de acest gen, cu implicarea de arme nucleare, ar degenera rapid intr-o confruntare nucleara pe scara larga.

Avertizarea Moscovei vine si dupa ce ministrul saudit de Externe a spus pentru CNN ca Assad ar trebui inlaturat cu forta, daca nu se gaseste o cale diplomatica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Cu o vechime in munca de 42 de ani, dintre care zece ca presedinte, Klaus Iohannis ar putea avea o pensie de aproape 9.000 de lei

In varsta de 65 de ani, Klaus Iohannis are o vechime in campul muncii de…

7 minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

22 de minute ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

37 de minute ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

52 de minute ago

Statele Unite au acuzat Rusia ca ar fi folosit agenti chimici interzisi in razboiul din Ucraina

Statele Unite acuza Rusia ca a folosit un agent chimic, cloropicrina, impotriva fortelor ucrainene, incalcand…

O oră ago

Idei de afaceri: un tanar din Bucuresti, retinut de politisti dupa ce a vandut cu 6.000 de lei doua autorizatii false de securitate la incendiu

Un tanar care pretindea ca este angajat ISU si vindea autorizatii false de securitate la…

O oră ago