Putin le-a spus americanilor in fata: „Putem DISTRUGE Statele Unite in jumatate de ora sau mai putin”

externe

In decembrie 2011, Vladimir Putin, pe atunci premier al Rusiei, se pregatea sa-si reia rolul de presedinte al Rusiei dupa ce va fi castigat alegerile din martie 2012.

Potrivit ocaziei, Putin a tinut un dineu luxos la New Century, cel mai bogat club ecvestru din Moscova, pentru membrii clubului Valdai si academicieni si jurnalisti distinsi din intreaga lume.

„Mancarea era extravaganta: pastrav afumat, ficat de rata, supa de vanat, sorbet cu rubarba, obraz de vitel si supa de pere cu caramel”, conform autorilor cartii Axa Rusia-China, Douglas E. Schoen si Melik Kaylan, citati de Business Insider.

Putin s-a adresat invitatilor pe teme ce au variat de la „pierderea increderii publicului in guvernul rus la propria lui conducere indispensabila”. Mai tarziu a directionat subiectul care Statele Unite si s-a adresat americanilor din audienta.

„Ma intrebati daca ne vom schimba”, a spus el. „Mingea e in terenul vostru. Voi va veti schimba?”

A continuat prin a-si exprima dezacordul fata de planurile Statelor Unite de a construi un sistem de aparare anti-racheta, sistem pe care in considera o amenintare directa asupra securitatii nationale a Rusiei. Apoi a adaugat ca singurul motiv pentru care SUA are un interes in pastrarea legaturilor cu Moscova este faptul ca Rusia e singura tara care ar putea „distruge America in jumatate de ora sau chiar mai putin”.

Schoen si Kaylan concluzioneaza: „Ar fi foarte dificil de gasit o declaratie care sa dezvaluie mai bine adevarata pozitie a lui Putin cu privire la Statele Unite.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: