Putin neaga vehement: „Armata noastra nu loveste niciun loc de infrastructura civila. Nimeni nu trage, la noi, asa, la intamplare”

externe

Presedintele Vladimir Putin a respins, joi, intr-o conferinta de presa, responsabilitatea armatei ruse intr-un atac care a ucis cel putin 18 persoane, conform Kievului, intr-un centru comercial aglomerat din Kremenciuk, in Ucraina.

”Armata noastra nu loveste niciun loc de infrastructura civila. Avem toate posibilitatile de a sti ce si unde este”, a declarat presedintele Putin la Asgabad.

”Nimeni nu trage, la noi, asa, la intamplare. In mod normal asta se face in baza datelor de la informatii despre tinte” si cu ”arme de inalta precizie”, a sustinut el.

”Sunt convins ca, de aceasta data, totul s-a facut exact in acest fel”, a subliniat Putin.

Atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk a provocat cel putin 18 morti si zeci de raniti si disparuti. Rusia neaga ca a vizat o tinta civila, sustinand ca a bombardat un depozit de arme.

Momentul in care racheta ruseasca a lovit mall-ul.

Pe retelele de socializare din Ucraina au aparut imagini teribile inregistrate in Kremenciuc in momentul in care rachetele Rusiei au lovit un mall in care se aflau numerosi oameni.

Imaginile de mai jos au fost inregistrate intr-un parc aflat la 500 de metri de mall-ul lovit de rachetele Rusiei. In parc erau numerosi copii si tineri, acestia au inceput sa fuga panicati cand rachetele au inceput sa explodeze in jur. De spaima, un adolescent s-a aruncat in lacul din parc. In imagini apare si un barbat care incearca disperat sa salveze un copil, ascunzandu-se dupa un copac.

Ministerul rus al Apararii a declarat marti ca fortele sale au tras rachete impotriva unui depozit de arme in orasul ucrainean Kremenciuk, dupa care explozia ulterioara a munitiei a declansat un incendiu intr-un centru comercial vecin, relateaza Reuters.

Cel putin 16 persoane au fost ucise luni in ceea ce Kievul afirma ca a fost o lovitura de rachete rusesti impotriva unui centru comercial aglomerat din Kremenciuk, si pe care G7 a numit-o crima de razboi rusa.

„In Kremenciuk, fortele ruse au lovit un depozit de arme primite din Statele Unite si Europa cu armament aerian de inalta precizie. Ca urmare a loviturii de precizie, armele si munitiile de fabricatie occidentala concentrate in depozit (…) au fost atinse”, a declarat ministerul de la Moscova intr-o postare pe canalul sau de Telegram.

„Detonarea munitiei depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu intr-un centru comercial nefunctional situat langa depozit”, a adaugat ministerul rus.

Comentarii: