Putin nu are de gand sa dea inapoi: „Nu-i vom ABANDONA pe rusii din Ucraina ca sa fie mancati de nationalisti”

externe

Vladimir Putin nu-i va abandona pe mana nationalistilor ucraineni pe rusii care traiesc in sud-estul Ucrainei si nu doreste sa recreeze fosta Uniune Soovietica, a declarat presedintele rus intr-un documentar, „Ordinea publica”, difuzat duminica de televiziunea publica rusa.

Moscova afirma ca nationalistii ucraineni reprezinta o amenintare la adresa minoritatii ruse si ucrainenilor rusofoni din regiune. Peste 9.000 de oameni au fost ucisi in confruntari armate, in estul Ucrainei, intre trupe separatiste proruse si ucrainene, incepand din aprilie 2014.

„Pornim de la un singur lucru, si anume ca nu putem abandona oamenii care traiesc in sud-vestul (Ucrainei) ca sa fie mancati de nationalisti”, a spus Putin, citat de RIA Novosti, relateaza Reuters.

„Nu e nimic exagerat in aceasta pozitie”, a apreciat liderul de la Kremlin.

Putin a dezmintit acuzatii formulate de catre observatori independenti si presa potrivit carora trupe nationale ruse iau parte la conflictul din estul Ucrainei. Insa el a recunoscut vineri, in cnferinta de presa anuala, ca Rusia are personal in estul Ucrainei care efectueaza anumite sarcini militare.

El a mai declarat, citat de RIA Novosti, ca Rusia va continua sa-si consolideze arsenalul nuclear, dar a adaugat ca Moscova nu va recurge la „marele bat nuclear”.

Rusia nu are ca obiectiv sa recreeze URSS, a dat asigurari Putin in acest documentar difuzat duminica de televiziunea publica rusa, exprimandu-si regretul ca „nimeni nu vrea sa(-l) creada”, relateaza AFP, citata de Mediafax.

„In ceea ce priveste Ucraina si fostul spatiu sovietic, sunt convins ca pozitia partenerilor nostri occidentali nu are legatura cu interesele Ucrainei. Ea este legata de incercarile lor de a impiedica restabilirea URSS”, a declarat el in acest documentar intitulat „Ordinea mondiala”.

„Dar nimeni nu vrea sa ne creada, nu vrea sa creada ca nu avem ca obiectiv sa recream Uniunea Sovietica”, a continuat Vladimir Putin, al carui interviu pentru acest documentar a fost inregistrat dupa conferinta sa de presa anuala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: