Putin promite solemn in fata premierului Indiei ca razboiul din Ucraina se va incheia „cat mai curand posibil”: „Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a pune capat acestui conflict”

externe

Vladimir Putin sustine ca Rusia va face tot ce ii sta in putinta pentru a pune capat razboiului din Ucraina „cat mai curand posibil”, anunta Sky News.

Prezent la un summit in orasul uzbec Samarkand, Putin a vorbit cu premierul indian Narendra Modi.

„Stiu ca epoca de astazi nu este o epoca a razboiului si am vorbit cu dumneavoastra la telefon despre acest lucru”, i-a spus Modi presedintelui rus.

In timp ce liderul indian facea aceasta remarca, Putin si-a strans buzele, l-a privit si apoi a coborat privirea inainte de a-si atinge parul de la ceafa.

El i-a spus lui Modi ca a inteles ca acesta are preocupari in legatura cu Ucraina, dar ca Moscova face tot ce poate pentru a pune capat conflictului.

„Cunosc pozitia dvs. cu privire la conflictul din Ucraina, preocuparile pe care le exprimati in mod constant”, a spus el. „Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a pune capat acestui conflict cat mai curand posibil”, a promis Putin.

Presedintele francez Emmanuel Macron a condamnat vineri „in cei mai fermi termeni atrocitatile comise la Izium, in Ucraina, sub ocupatie rusa”, dupa descoperirea a sute de cadavre ingropate sumar in apropierea acestui oras recucerit de ucraineni de la fortele ruse, potrivit Kievului, relateaza AFP.

„Autorii vor trebui sa raspunda pentru faptele lor. Nu exista pace fara dreptate”, a adaugat presedintele francez intr-un mesaj postat pe Twitter.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri fortele ruse ca sunt niste „ucigasi” si „tortionari” dupa descoperirea a sute de corpuri ingropate sumar intr-o padure din apropiere de Izium, unde au fost descoperite si”sali de tortura”, noteaza AFP.

Mai mult despre: ,

Comentarii: