PUTIN pune ceva la cale. Moscova le cere rusilor din Turcia sa „revina cat mai REPEDE” in tara

externe

Ministerul de Externe al Federatiei Ruse le-a ‘recomandat’ cetatenilor rusi sa evite calatoriile in Turcia, iar celor care se afla deja pe teritoriul turc sa revina cat mai repede in tara, informeaza agentia de presa RIA Novosti.

‘In conditiile mentinerii de amenintari teroriste pe teritoriul Turciei, le recomandam cetatenilor rusi sa evite calatoriile in Republica Turcia, iar celor care se afla deja acolo sa revina in patrie’, se spune in comunicatul MAE rus, citat de Agerpres.

Joi dimineata, un convoi de camioane turcesti a fost bombardat in timp ce intra in Siria. Atacul nu a fost asumat de nicio tara, insa cel mai probabil a fost lansat de Rusia. Ankara sustine ca in camioane se aflau ajutoare umanitare, in timp ce publicatii din Rusia afirma ca autovehiculele transportau arme pentru grupari teroriste.

turcia

 

Citeste si: RAZBUNAREA lui Putin. Val de BOMBARDAMENTE pe granita cu Turcia, tensiuni in crestere – VIDEO

Statului Major al armatei ruse sustine ca un avion de vanatoare Su-24 a fost doborat marti de armata turca in spatiul aerian al Siriei, fara nicio somatie, si a cazut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara sustine contrariul, afirmand ca avionul rus incalcase spatiul aerian al Turciei si a fost avertizat ‘de zece ori timp de cinci minute’ inainte de a fi doborat de o racheta lansata de un F-16.

Imediat dupa incident, MAE rus le-a ‘recomandat’ rusilor sa evite in viitorul apropiat calatoriile in Turcia, iar la scurt timp agentia federala pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu sa retraga de la vanzare pachetele turistice in aceasta tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: