Putin recunoaste ca Rusia a suferit pierderi uriase in Ucraina

externe

Vladimir Putin, Linia Directa, televizata, Avdivka, soldati, rusi, carne de tun

Este posibil ca presedintele rus Vladimir Putin sa fi recunoscut din greseala ca a pierdut peste 360.000 de soldati in razboiul cu Ucraina, relateaza Newsweek.

Putin a facut aceasta afirmatie in timpul conferintei de presa anuale de patru ore, care a avut loc joi la Moscova. Presupusele pierderi ar fi cu mult peste cele declarate anterior de Rusia, Kremlinul admitand oficial doar moartea a aproximativ 6.000 de soldati.

Pierderile nou revendicate – care ar putea include decese, raniri majore sau soldati dati disparuti – au fost calculate intr-o postare pe contul de Telegram „Maps and Arrows” al analistului militar rus Ian Matveev.

„Rusia a pierdut 360.000 de oameni in razboi, potrivit lui Putin”, a scris Matveev. „244 de mii mobilizati. 486 de mii de voluntari. Si sunt doar 617 mii pe front. Matematica militara amuzanta din partea lui Putin”, a mai scris el.

„Pierderile au fost de 113 mii de oameni”, a continuat el. „Dar a existat si grupul de invazie si cei care au fost recrutati inainte de mobilizare. Si acestia sunt in jur de 250 de mii. Adica, Putin a recunoscut literalmente pierderi irecuperabile de 363 de mii de oameni”.

Cifra se apropie de cele 315.000 de pierderi de soldati rusi, care au fost dezvaluite recent intr-un document declasificat al serviciilor secrete americane.

Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei a afirmat miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca Rusia a pierdut 342.800 de soldati de la prima sa invazie, la 24 februarie 2022. Armata britanica a estimat, de asemenea, la jumatatea lunii noiembrie, ca au fost pierduti 302.000 de militari rusi.

„Este foarte dificil sa determini numarul de victime intr-un conflict in curs de desfasurare, deoarece ambele parti vor incerca sa pastreze datele secrete si sa umfle numarul de victime ale adversarului”, a declarat la inceputul acestui an pentru Newsweek Marina Miron, cercetator post-doctoral in cadrul Departamentului de Studii de Razboi de la King’s College din Londra.

Rusia a sustinut ca Ucraina inregistreaza un numar mare de morti in randul trupelor in timpul razboiului, Putin afirmand in octombrie ca Kievul a pierdut 90.000 de soldati numai de la inceperea contraofensivei, in luna iunie.

Putin a declarat ca numarul de morti ucraineni este „pur si simplu urias”, de „aproximativ unu la opt ca raport” fata de mortii rusi, sugerand probabil, fara sa vrea, ca pierderile Moscovei au fost mai mari de 11.000 de cand a inceput contraofensiva.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: