Putin se da sarac, desi e multimiliardar. Intreg anul trecut ar fi castigat 114.000 de euro si detine doar un apartament minuscul

externe

Presedintele rus Vladimir Putin ar fi castigat anul trecut 10,2 milioane de ruble (aproape 114.000 de euro), conform declaratiei de avere a liderului de la Kremlin.

Conducatorul in varsta de 69 de ani mai are un apartament de 77 de metri patrati si trei masini, au declarat vineri serviciile sale.

Acest numar a starnit hilaritatea detractorilor sai de pe internet, care estimeaza averea sefului Kremlinului, aflat la putere de doua decenii, la aproximativ 200 de miliarde de euro, potrivit News.ro.

In ianuarie 2021, echipa opozantului rus Alexei Navalnii, in prezent incarcerat, a publicat un videoclip care dezvaluie un palat luxos de pe malul Marii Negre pe care Vladimir Putin, fost agent KGB, l-ar fi construit pentru 900 de milioane de euro. Kremlinul a numit videoclipul o minciuna.

Potrivit declaratiei anuale publicate de presedintia rusa, domnul Putin nu ar fi nici cel mai bine platit politician rus in 2021. Denis Mantourov, ministrul rus al Industriei si Comertului, a castigat 704,7 milioane de ruble (78 milioane euro), in timp ce Vladimir Medinski, negociatorul sef rus in negocierile de pace cu Ucraina, ar fi castigat anul trecut 1,2 milioane de euro, de zece ori mai mult decat seful statului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: