Putin se lauda cu armament ultra-modern, pe care vrea sa-l ofere „aliatilor nostri”: „Cele mai moderne tipuri de arme, toate au fost folosite de mai multe ori in ostilitati reale”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin s-a laudat, luni, in cadrul unui discurs la o expozitie de armament de langa Moscova cu capacitatile avansate ale Rusiei in materie de armament. „Suntem pregatiti sa oferim aliatilor nostri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic la vehicule blindate si artilerie pana la aviatie de lupta si vehicule aeriene fara pilot”, a declarat Putin la ceremonia de deschidere a forumului Army 2022 de langa Moscova.

El a tinut sa anunte ca Rusia va continua sa antreneze specialisti militari din alte tari.

„Rusia apreciaza sincer legaturile istorice puternice, cu adevarat increzatoare cu statele din America Latina, Asia, Africa. Rusia este gata sa ofere partenerilor si aliatilor cele mai moderne tipuri de arme – de la arme de calibru mic la vehicule blindate si artilerie, aviatie de lupta si vehicule aeriene fara pilot”, a aratat Putin.

El a mentionat ca peste tot in lume armele rusesti sunt apreciate in randul profesionistilor militari pentru fiabilitate, calitate si, cel mai important, eficienta ridicata. „Aproape toate au fost folosite de mai multe ori in ostilitati reale”, a adaugat presedintele.

Citeste si: Rusii au ramas si fara tancuri, au adus in Ucraina tancuri T-34 din Al Doilea Razboi Mondial – Video

Potrivit acestuia, Rusia reprezinta „cea mai ampla dezvoltare cuprinzatoare a cooperarii militaro-tehnice”.

„Astazi, in conditiile unei lumi multipolare care se formeaza cu incredere, acest lucru este deosebit de important. Apreciem foarte mult ca astazi tara noastra are multi aliati, parteneri, oameni care impartasesc aceeasi viziune pe diferite continente”, a spus Putin.

Acestea sunt state care, in cuvintele liderului de la Kremlin, „nu se apleca in fata asa-numitului hegemon, liderii lor arata un adevarat caracter masculin si nu se indoaie”.

„Ei aleg o cale suverana, independenta de dezvoltare, doresc sa rezolve in mod colectiv problemele de securitate globala si regionala pe baza dreptului international, a responsabilitatii reciproce si a luarii in considerare a intereselor celuilalt. Astfel, sa contribuie la protejarea unei lumi multipolare”, a adaugat Putin.

Interactiunea Rusiei cu aliatii sai in domeniul cooperarii tehnico-militare va asigura stabilitatea si securitatea in lume, a declarat presedintele rus.

„Ca si pana acum, invitam aliatii si partenerii nostri sa participe la postul comun de comanda si la alte tipuri de exercitii. O astfel de pregatire, dezvoltarea unor sarcini complexe de instruire si lupta sunt importante pentru imbunatatirea abilitatilor militare si a calitatii managementului militar pentru a imbunatati tactica si coerenta unitatilor si formatiunilor”, a declarat Putin.

„Sunt convins ca prin dezvoltarea unei cooperari militare-tehnice ample, care sa combine eforturile si potentialele noastre, vom putea asigura o securitate si o stabilitate fiabile atat pentru tarile noastre, cat si pentru intreaga lume”, a subliniat presedintele.

Potrivit lui Putin, Rusia va continua sa antreneze specialisti militari din alte tari. „Vedem perspective mari in formarea militarilor straini de cea mai inalta calificare. Mii de militari din intreaga lume sunt mandri ca universitatile si academiile militare din tara noastra au devenit alma mater-ul lor”, a declarat presedintele rus.

„Vom continua sa lucram energic in acest domeniu important”, a subliniat Putin.

Mai mult despre:

Comentarii: