Putin se lauda cu „eficienta ridicata” a armelor Rusiei in Ucraina: „Permit distrugerea infrastructurii militare a inamicului, a posturilor de comanda, a echipamentelor, lovind locatiile formatiunilor nationaliste”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti ca armele tarii sale care sunt folosite in „operatiunea militara speciala” din Ucraina sunt foarte eficiente, anunta TASS.

„Armele rusesti care sunt folosite in timpul operatiunii arata o eficienta ridicata”, a declarat el la o intalnire cu reprezentanti ai industriei de aparare.

„In primul rand, acest lucru este valabil pentru aviatie, rachete de inalta precizie cu raza lunga de actiune, arme de aviatie, rachete si artilerie, vehicule blindate si asa mai departe”, a spus el.

Potrivit lui Putin, aceste echipamente „permit distrugerea infrastructurii militare a inamicului, a posturilor de comanda, a echipamentelor, lovind locatiile formatiunilor nationaliste, reducand in acelasi timp la minimum pierderile in randul personalului”.

Rusia trebuie sa returneze teritoriile pe care le-a ocupat de la Ucraina daca doreste o pace sustenabila, a declarat luni seara presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informeaza marti dpa.

„Daca se va instaura pacea in Ucraina, (atunci) desigur inapoierea teritoriului care a fost invadat va deveni cu adevarat importanta. Asta este ceea ce se asteapta”, a declarat Erdogan intr-un interviu pentru radiodifuzorul american PBS.

„Teritoriile ocupate vor fi inapoiate Ucrainei”, a spus Erdogan in timpul interviului, adaugand ca Moscova ar trebui de asemenea „sa dea inapoi Crimeea proprietarilor ei de drept”.

Ankara nu recunoaste anexarea Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa in 2014.

Membra a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Turcia continua sa mentina relatii apropiate atat cu Kievul, cat si cu Moscova, si a ajutat recent la intermedierea unei intelegeri pentru reluarea exporturilor ucrainene de cereale.

Mai mult despre:

Comentarii: