politica

Putin se tine de glume cu Lukasenko dupa ce a aruncat lumea in razboi: „O sa am o discutie serioasa cu Occidentul”

Presedintele rus Vladimir Putin a spus in gluma luni ca va avea o discutie serioasa cu Occidentul cu privire la afirmatiile acestuia ca el ar fi de vina pentru intreg haosul economic provocat de conflictul din Ucraina si de sanctiunile devastatoare occidentale la adresa tarii sale, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Invazia rusa in Ucraina a dus la uciderea a mii de persoane si la stramutarea altor 14.000, in timp ce tentativele Occidentului de a izola Rusia, ca masura punitiva, si blocarea de catre Moscova a transporturilor de cereale in porturile Ucrainei de la Marea Neagra au provocat o crestere a pretului la petrol, gaze naturale, cereale, ulei de gatit si ingrasaminte.

In cadrul unei intrevederi la resedinta sa din Soci, statiune balneara de la Marea Neagra, Putin i-a spus omologului sau belarus Aleksandr Lukasenko ca economia Rusiei merge bine, in pofida sanctiunilor. Imagini de la aceasta intalnire au fost difuzate de media de stat ruse.

Lukasenko a declarat ca sanctiunile au impulsionat cele doua tari sa se concentreze pe autodezvoltare si ca elitele din Occident s-au inselat cu privire la cauzele problemelor lor economice.

‘Cat priveste economia, multumim Occidentului pentru ca ne-au dat un astfel de impuls spre propria noastra dezvoltare’, i-a marturisit Lukasenko lui Putin, care a zambit si a dat aprobator din cap.

„Ceea ce se intampla acolo (in Occident) este ca ei au subestimat intr-adevar lucrurile citind propriile media. S-au ales cu inflatie si spun – e adevarat – ca ‘Putin este vinovat’. ‘Putin este vinovat pentru toate'”, a afirmat Lukasenko.

De cealalta parte a unei masute, Putin si-a muscat buzele si a dat din cap.

‘Vom avea o discutie serioasa cu ei’, a spus in replica Putin, schitand un zambet fortat.

Lukasenko, al carui regim este in prezent principalul aliat al Moscovei, a ras infundat, exclamand: ‘Da!’.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

4 minute ago

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

58 de minute ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

2 ore ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

O oră ago