Putin se umfla: „Rusia produce rachete antiaeriene cat restul lumii la un loc. Rachetele Patriot sunt invechite”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti, ca raspuns la relatarile privind lipsa de munitii a armatei ruse, ca Rusia produce rachete antiaeriene cat restul lumii la un loc, relateaza agentia de presa EFE, citata de Agerpres.

„In ceea ce priveste apararea antiaeriana de diferite clase, productia rusa este comparabila cu productia mondiala”, a afirmat Putin in cursul unei intalniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situata la frontiera cu Ucraina.

Rusia, a sustinut Vladimir Putin, produce „de trei ori mai multe” rachete antiaeriene decat produc SUA pentru sistemele lor de aparare antiaeriana Patriot.

„Performanta sa militara in practica arata ca apararea antiaeriana rusa este cea mai buna din lume. Si, desigur, sistemele noastre sunt moderne si fiabile. Multe se pot intampla, dar in general functioneaza fara erori”, a afirmat presedintele rus.

In timpul unei vizite la Washington a presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski in luna decembrie, SUA au anuntat ca vor livra Kievului sisteme de rachete Patriot pentru a contracara raidurile aeriene ale Moscovei.

Atunci, Putin declarase ca tara sa va gasi „un antidot” pentru rachetele Patriot pe care le considera „destul de invechite” si care – potrivit lui – „nu sunt la fel de performante” ca sistemele S-300 rusesti, sisteme de rachete sol-aer cu raza lunga de actiune.

„Le vom sparge ca pe nuci”, a spus el despre sistemele americane.

Premierul Olandei, Mark Rutte, anuntase cu o saptamana in urma ca si tara sa intentioneaza sa trimita sisteme Patriot Ucrainei.

In intalnirea cu guvernatorul regiunii Belgorod, Putin a abordat acordarea de ajutoare pentru constructia de locuinte persoanelor care au trebuit sa fie evacuate de la frontiera cu Ucraina din motive de securitate.

Belgorod este regiunea care a suferit cele mai multe atacuri de la inceputul campaniei militare ruse in Ucraina in urma cu 11 luni.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: