Putin sfideaza UE si SUA: „Rusia are inca un vaccin anti-Covid, al doilea”

externe

Rusia a aprobat al doilea vaccin anti-Covid, a anuntat incantat presedintele Vladimir Putin la o intalnire a guvernului de miercuri, relateaza Reuters.

Putin a felicitat oamenii de stiinta pentru aprobarea celui de-al doilea vaccin, care este dezvoltat de Vector Institute si care a incheiat etapele incipiente ale testelor clinice luna trecuta.

”Trebuie sa crestem productia primului si celui de-al doilea vaccin”, a spus el.

”Continuam sa cooperam cu partenerii nostri straini si vom promova vaccinul nostru in strainatate”, a adaugat el.

Rusia a devenit in august prima tara care sa aprobe un vaccin anti-Covid, inainte de a fi finalizate testele clinice la scara larga, spre ingrijorarea unora dintre cercetatorii comunitatii stiintifice.

Rusia a anuntat pe 30 septembrie finalizarea testelor clinice pentru al doilea test anti-Covid-19 dezvoltat de cercetatorii rusi.

Vaccinul denumit EpiVacCorona a fost dezvoltat de catre cercetatorii de la Centrul de Cercetare pentru Virologie si Biotehnologie „Vector” din apropierea orasului siberian Novosibirsk.

Alexandr Ryzhikov, seful departamentului de infectii zoonotice din cadrul institutului siberian, anuntase anterior in cursul lunii septembrie ca testarea incipienta a vaccinului a aratat ca acesta este „pe deplin sigur” dar ca ofera imunitate pentru doar sase luni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: