externe

Putin si-a incordat muschii in discursul anual. A avertizat lumea sa nu-i incalce ”liniile rosii”: Occidentul va regreta orice provocare

”Liniile rosii” despre care a vorbit miercuri presedintele rus Vladimir Putin ”sunt evidente”, iar printre acestea se numara inclusiv tentativele de ingerinta in procesele politice si lezarea intereselor Rusiei, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul de radio „Komsomolskaia Pravda”, informeaza TASS.

„In ceea ce priveste liniile rosii, acestea sunt evidente. In primul rand este vorba de interesele noastre nationale, de interesele securitatii noastre externe, de interesele securitatii noastre interne si de a nu admite vreo ingerinta (…) in alegerile noastre sau in alte procese politice. Este vorba de neacceptarea unei discutii jignitoare cu tara noastra, de neacceptarea lezarii intereselor economice ale tarii noastre”, a precizat Peskov, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului nu a precizat cui anume i-a adresat Vladimir Putin aceasta atentionare privind trecerea respectivelor „linii rosii”.

Presedintele rus Vladimir Putin le-a transmis miercuri rivalilor sai externi, in discursul sau anual sustinut in parlament, „sa nu treaca liniile rosii” in relatiile cu Rusia, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul intr-o multime de dosare.

„Sper ca nimanui nu-i va veni ideea de a trece liniile rosii cu Rusia”, a afirmat presedintele rus, avertizandu-i pe cei care vor lua „intentiile noastre bune drept slabiciune”. „Insa noi vom stabili singuri pe unde trec acestea”, a adaugat Vladimir Putin in discursul sau anual catre Adunarea Federala (parlamentul bicameral), in aluzie la numeroasele divergente cu Occidentul, insa fara a specifica despre ce limite este vorba.

El a avertizat Occidentul ca „va regreta” orice provocare impotriva intereselor Rusiei si a spus ca raspunsul Moscovei va fi unul „rapid si dur”.

In acelasi timp, Putin a denuntat ceea ce el a numit acte nefondate si neprietenoase continue la adresa Rusiei. Pentru unele tari „a devenit un fel de sport sa atace Rusia din nimic”, a spus presedintele rus.

In timpul discursului sau, el a fost contestat in strada de numerosi protestatari, care au cerut, printre altele, eliberarea lui Alexei Navalnii.

Politia a arestat miercuri 102 persoane. Totodata, politia rusa a efectuat marti si miercuri raiduri impotriva miscarii disidentului incarcerat Aleksei Navalnii, inaintea manifestatiilor de protest anuntate in sprijinul opozantului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

8 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

8 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

8 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

8 ore ago