Video – Putin, singur la slujba de Craciun. Niciun alt rus nu s-a aflat in biserica

externe

Presedintele Vladimir Putin a participat, sambata, singur la slujba de Craciun oficiata intr-o catedrala din Kremlin in loc sa se alature credinciosilor, informeaza Reuters.

Agentia rusa de presa RIA a informat ca este pentru prima data in ultimii ani cand Putin sarbatoreste Craciunul la Moscova, mai degraba decat in undeva in jurul capitalei.

Televiziunea de stat a transmis doua videoclipuri in direct cu presedintele Putin in interiorul Catedralei Buna Vestire in timp ce preotii oficiau Sfanta Liturghie la miezul noptii.

Imbracat cu o haina albastra si un pulover alb cu guler inalt, Vladimir Putin era singurul credincios participant la slujba si a fost vazut de cateva ori in timp ce isi facea cruce inainte ca transmisiunea sa se mute la slujba oficiata in Catedrala Hristos Mantuitorul.

Liderul rus, care a sarbatorit Pastele anul trecut impreuna cu mii de credinciosi, a participat singur la liturghia de Craciun si anul trecut, insa la Novo-Ogariovo, resedinta sa oficiala din afara Moscovei. In 2021, Vladimir Putin a participat la o liturghie publica la Novgorod.

Biserica Ortodoxa Rusa sprijina razboiul din Ucraina. Patriarhul Kiril I al Moscovei a cerut, joi, ambelor parti implicate in razboi sa respecte armistitiul de Craciun de 36 de ore anuntat de presedintele Putin.

In cadrul slujbei de vineri Kiril a criticat Ucraina pentru ca a inchis o filiala a bisericii ortodoxe care are legaturi cu Moscova.

Serviciul de securitate al Ucrainei a perchezitionat proprietatile detinute de biserica si luna trecuta a acuzat un cleric de rang inalt ca se implica in activitati anti-ucrainene prin sprijinirea politicilor ruse.

„Sa ne rugam pentru fratii si surorile noastre si sa credem ca intr-o zi aceste ispite diabolice vor disparea”, a spus Kiril, batjocorind ceea ce el a numit „incercarile patetice” ale Kievului de a distruge biserica din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: