Putin sugereaza ca avionul lui Evgheni Prigojin a explodat din cauza unor grenade de mana detonate la bord

externe

Evgheni Prigojin, accident, avion, explicatii, versiuni

Presedintele rus Vladimir Putin a sugerat, joi, ca accidentul aviatic din august in care a murit seful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost cauzat de grenade de mana care au detonat in interiorul aeronavei, nu de un atac cu rachete, potivit Reuters.

Pe 23 august, avionul privat Embraer cu care Prigozhin calatorea spre Sankt Petersburg s-a prabusit la nord de Moscova, ucigandu-i pe toti cei 10 oameni de la bord, inclusiv doi comandanti ai Wagner, cei patru bodyguarzi ai lui Prigozhin si trei membri ai echipajului.

Putin a sugerat ca avionul a fost aruncat in aer din interior, spunand ca seful comisiei de investigatie i-a raportat acest lucru in urma cu cateva zile.

„Fragmente de grenade de mana au fost gasite in cadavrele celor ucisi in accident”, a declarat Putin intr-o intalnire a Clubului de Discutii Valdai din statiunea Soci la Marea Neagra.

„Nu a existat niciun impact extern – acesta este deja un fapt stabilit”, a spus Putin, aparent respingand afirmatiile unor oficiali americani neidentificati care au spus la scurt timp dupa accident ca avionul ar fi fost doborat.

Putin nu a oferit mai multe detalii despre modul in care o grenada sau mai multe grenade ar fi putut fi detonate la bord, dar a spus ca anchetatorii au gresit ca nu au efectuat teste de alcool si droguri pe cadavrele celor care au murit in accident, avand in vedere ca in trecut au fost descoperite cantitati de cocaina la biroul Wagner din Sankt Petersburg.

Anchetatorii inca nu au anuntat public cauza accidentului.

Revolta lui Prigojin a reprezentat cea mai mare provocare la adresa guvernarii lui Putin de cand fostul spion KGB a venit la putere in 1999. Diplomatii occidentali spun ca a dezvaluit tensiunile din Rusia din cauza razboiului din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: